Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil han denunciat un total de 64 pescadors furtius al riu Ebre en el darrer cap de setmana. Les actuacions es van iniciar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de diverses pràctiques il·legals relacionades amb la pesca recreativa continental en el tram català del riu Ebre, fins i tot dins la zona d’exclusió i seguretat de la central nuclear d’Ascó.

En total, els agents van identificar 125 persones, de les quals 64 es trobaven practicant la pesca recreativa furtivament o emprant mètodes il·legals i no permesos, de manera que després de ser identificades van ser proposades per sanció per suposades infraccions recollides en la Llei 22/2009 de l’ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals de la Generalitat de Catalunya.

La majoria d’infraccions observades correspon amb la pràctica de la pesca recreativa sense posseir la llicència federativa, però també es van efectuar 21 denúncies per pescar en horari nocturn, 7 per pescar amb esquers vius, 5 per pescar a una zona d’exclusió i seguretat i 3 per pescar amb més canyes de les permeses. A més es van formular 8 denúncies per acampada il·legal dins de la llera del riu.