Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (01/07/20)

 

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre aprovarà esta nit de manera provisional el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que projecte el creixement urbanístic del municipi dels propers 20 anys. El govern portarà a aprovació el document definitiu del POUM després d’analitzar les més de 400 al·legacions presentades per la ciutadania, de les quals se n’han acceptat un 80%.

El nou planejament, a diferència de l’intent fallit de l’any 2007, s’ha fixat sobretot en el microurbanisme per a “resoldre” els obstacles urbanístics que generen a la ciutadania les normes subsidiàries del 1995, que han quedat “totalment obsoletes”.

També en el ple municipal d’esta nit el grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre presentarà una moció per tal de constituir el Consell Municipal de la Infància de Deltebre, un òrgan que permetria tirar endavant polítiques de suport a la infància més enllà de la creació de parcs infantils.

Al ple també es debatrà una proposta del PSC que insta a la Generalitat a assumir la seva competència i responsabilitat per fer front a les problemàtiques que està patint el sector pesquer i aqüícola del Delta, i que ara s’han fet més evidents amb el temporal Glòria. Des del PSC recorden que l’Estat ha actuat per pal·liar els efectes del temporal Glòria i en canvi retrauen a la Generalitat que no ha actuat per millorar les condicions de pescadors i aqüicultors, entre elles el dragatge a la bocana de la Badia del Fangar i de la desembocadura de l’Ebre.