Ràdio Delta 107.6 FMEl Recapte (09-07-2020)

 

Bon dia! És dijous 9 de juliol, dia de mercat a Deltebre, dia de paella als restaurants (en alguns, també dia d’arròs, col i fesols) i el dia després que Salut informés de nous contagis a les Terres de l’Ebre, provinents d’un brot a Alcanar i un altre al Perelló. A més d’un positiu a La Ràpita i un altre a l’Ametlla de Mar. A Deltebre, la cosa, de moment, sembla que està controlada. I dic “sembla” perquè sempre s’ha dit que aquí tot arriba molt més tard. Aquest retràs endèmic fa que a vegades oblidem que tot i arribar tard, les coses sempre arriben. I el coronavirus, segurament, no en serà una excepció. És inevitable pensar que l’augment de la mobilitat és el que ha permès que el virus arribés aquí, a casa nostra. I sí, però cal ser responsables, també. Cal assumir que en moltes circumstàncies, ens relaxem, no duem la mascareta, ens la traiem per parlar amb algú, i bé, directament, no en portem. A partir d’avui, si teniu més de 6 anys, és obigatori vestir-la quan sortim a l’espai públic. No dur-la implica assumir el risc de ser sancionats amb 100 €. Moltes veus diuen que serà la manera que la gent reaccionarà i es posarà la mascareta. Però, cal? És que potser no som prou responsables? O és que potser pensem que som immunes i que això del virus no ens tocarà a nosaltres, els deltaics i deltaiques? Va, siguem conscients que estem exposats, que rebem molta gent de fora i que depèn en gran mesura de nosaltres, de la nostra manera de fer, que puguem frenar l’expansió i el contagi comunitari de la COVID-19.
En un altre ordre de coses, ahir vam poder veure el derbi del BArça i l’espanyol, un partit molt MOLT dolent, que va servir per confirmar una de les pitjors temporades d’un club sense planificació esportiva, que ha traspassat alguns dels seus millor jugadors i ha fet de l’equip una caricatura del que havia estat algunes temporades anteriors. I no, no parlo de l’espanyol. L’any que ve més i millor.
Avui, al recapte, hem parlat amb Ingrid Santiago, regidora d’Acció Comercial sobre les Jornades del Musclo. També hem estrenat una nova càpsula de la secció La Vie en Rouse, amb Rosana Casanova. Tot seguit, hem obert una llauna de Conserves Musicals, amb Miquel Àngel Marin i, a segona hora, ens ha visitat Saida Casanova, per oferir-nos un nou capítol d’Educar des del cor.