1 d'octubre de 2020
07:09

Notícies Delta.cat (27/07/20)

2020-10-01T05:32:29+02:0027 de juliol de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (27/07/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (27/07/20)

 

La junta general del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE ha aprovat una modificació de crèdit de 100.000 euros per tal d’ ampliar els tractaments contra el mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre i fer front a la complicada campanya d’enguany.
Es comprarà 1.000 kg més del producte bacteriològic BTI que s’utilitza per combatre les larves de mosquit i l’objectiu és tractar 2.000 hectàrees d’espais naturals addicionals a les previstes inicialment. Fins al mes de juliol, ja s’ha tractat al Delta una superfície de 3.250 hectàrees d’espais naturals i la previsió del COPATE és superar les 5.000 hectàrees, assolint un màxim històric.

La introducció de vegetació autòctona als marges de terra que separen els arrossars del delta de l’Ebre pot resultar ser una eina útil en la lluita contra les plagues de l’arròs. Un estudi de l’IRTA, en marc del projecte Origin finançat per la multinacional Kellog’s, ha constatat que la presència de plantes, atrau més quantitat d’insectes que ajuden a reduir les plagues de l’arròs, a més de contribuir també a evitar l’erosió dels marges i a reduir els tractaments contra la vegetació que hi prolifera.

L’Ajuntament de Deltebre ha informat este cap de setmana de dos nous positius per Covid 19 al municipi. Este mes de juliol s’han donat ja 8 positius per prova PCR a Deltebre i des de l’Ajuntament s’ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per a evitar la propagació de la pandèmia i seguir les recomanacions de rentat de mans, ús de mascareta i distància social.