5 d'agost de 2020
15:36

Notícies Delta.cat (30/07/20)

2020-08-05T05:30:43+02:0030 de juliol de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (30/07/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (30/07/20)

 

La nova llotja de peix de Deltebre serà una realitat abans d’acabar l’any. Este és el compromís que va adquirir el director general de Ports, Joan Pere Gómez, en una visita dimecres al port de Deltebre. El nou projecte ha de permetre ubicar la llotja al port i evitar la situació que es dona ara EN LA que els pescadors de Deltebre han de transportar el peix per a subhastar fins a les instal·lacions de la Confraria, situades al nucli urbà de la població, a deu quilòmetres del port. Segons va anunciar Gómez, les obres es licitaran al mes de setembre i suposaran una inversió per parts de Ports de la Generalitat de 500.000 euros.

El Port de Deltebre compta des d’ahir amb el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics del municipi. Ahir es va posar en servei este equipament de recàrrega semiràpida que permet carregar simultàniament dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22 kW, amb un temps estimat de càrrega de 2 a 4 hores, segons la bateria del vehicle.

La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, que va tornar a reunir-se dimarts, va servir per constatar que la Generalitat i el govern espanyol treballen en paral·lel per abordar la regressió i subsidència del delta de l’Ebre i no conjuntament a través d’una comissió mixta com ha demanat la Taula de Consens per a bordar la problemàtica de la regressió després de l’impacte del temporal Glòria.

L’Ajuntament de Deltebre ha confirmat un nou cas positiu de Covid 19 al municipi que acumula ja 11 casos en esta segona onada de contagis que s’està produint este mes de juliol al territori.

En l’àmbit de les Terres de l‘Ebre Salut ha començat un cribratge preventiu als centres de producció de les empreses avícoles Padesa i Paumar, a Roquetes i Amposta. En els pròxims dies es faran les PCR a 723 treballadors de les dues empreses a Roquetes i a 505 treballadors de Padesa a Amposta. La mesura és “proactiva”.