Els republicans oferiran al govern municipal el seu suport per buscar mesures efectives que millorin la seguretat ciutadana.

Abans del ple ordinari de demà dimecres el grup municipal d’ERC-Més Deltebre ha comparegut davant dels mitjans per comentar els punts que es debatran al plenari del mes de setembre. El portaveu republicà Joan Alginet ho ha fet acompanyat per la regidora republicana Laura Fabra, que és, alhora, consellera de Serveis Socials i Ebre Terra al Consell Comarcal del Baix Ebre. Els republicans ja han avançat que votaran a favor de la majoria dels punts de l’ordre del dia, entre ells a la proposta d’aprovació inicial del Reglament per a determinar la condició d’habitatge desocupat amb caràcter permanent. Un tràmit que ERC ja va recolzar al ple de maig passat i que “és del tot urgent per tenir un registre municipal i així incentivar el mercat de lloguer social”, segons ha expressat el portaveu republicà Joan Alginet. ERC també donarà suport a l’aprovació del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Deltebre i a la modificació de les bases reguladores per l’atorgament d’ajuts socials extraordinaris i rugents per la situació causada pel coronavirus (COVID-19)-Eurodelta. Alginet ha valorat aquesta mesura “com a positiva i totes aquelles modificacions que facilitin que més famílies vulnerables es puguin acollir a ajuts estan justificades.”

No obstant, el grup municipal d’ERC ha aprofitat la roda de premsa d’avui per expressar un neguit i preocupació creixent entre la ciutadania de Deltebre pel que fa a l’incivisme i a la creixent inseguretat ciutadana que pateix el municipi. “Aquest estiu hem tingut espais públics més bruts que mai, i hi ha por a determinats grupuscles d’incívics que s’apoderen de l’espai públic i no respecten cap norma.” Segons Alginet, a Deltebre “continuen havent habitatges ocupats i col·lectius que sembla que hagin trobat al nostre municipi l’espai per delinquir i instal·lar negocis i activitats il·lícites.“ Per aquesta raó, consideren que el govern de Lluís Soler ha de tenir “una actitud més efectiva i contundent amb aquests col·lectius”.  Alginet s’ha posat a disposició del govern municipal per tal de buscar una solució efectiva a aquesta problemàtica revisant les ordenances municipals i facilitant més mitjans a la Policia Local.

Els republicans portaran al ple municipal una moció per retirar els honors a Joan Carles I i per reprovar l’actuació de govern espanyol en la seva fugida ; una moció de posicionament contra la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2 i AP7 i una moció de denuncia de l’espionatge polític i per demanar aclarir els fets del “Catalangate”.
Per altra banda i seguint amb la fiscalització al govern d’Enlairem Deltebre els republicans han presentat un conjunt de preguntes per escrit de diversos temes d’actualitat. S’han fet arribar les preguntes següents:

  1. On s’ha destinat i perquè la partida de les Festes Majors d’enguany? En cas de que no s’hagi destinat a cap acció concreta, es té previsió de que vagin a alguna acció del Pla de Reactivació Socioeconòmica?
  2. Quin protocol de seguretat es seguirà amb la imminent obertura del Complex Esportiu?
  3. Quans expedients ha obert la policia local de Deltebre per incompliment de les normes de seguretat en relació a la pandèmia de la COVID-19?
  4. És té coneixement de la situació del tràmit que ha de fer el servei de Costes de l’Estat Espanyol en relació al POUM? 
  5. S’ha fet alguna gestió amb CAIXABANK per tal de que l’antiga oficina de l’entitat a Jesús i Maria segueixi tenint caixers automàtics un cop tancada?
  6. Quantes entrades ha cobrat l’Ajuntament de Deltebre als actes realitzats aquest estiu en diversos punts del municipi i quin mecanisme ha seguit?

Per altra banda la regidora republicana Laura Fabra ha presentat un nou número d’una revista que publicaran de forma periòdica per tal d’arribar a la ciutadania i explicar la seva acció política com a primera força de l’oposició municipal. “Volem arribar a totes les cases de Deltebre i que la ciutadania tingui clar que som i seguirem sent la seva veu. Estem aquí per ser útils” ha expressat Laura Fabra. La revista, que portarà per nom “Lo Passador” es repartirà a totes les cases del municipi en els propers dies.