El grup municipal d’ERC-Més Deltebre ha realitzat aquest dimarts la roda de premsa prèvia al ple ordinari de dimecres. Un ple on el govern d’Enlairem Deltebre portarà a aprovació el pressupost per a l’exercici 2021 i les ordenances fiscals entre d’altres assumptes.

ERC ha avançat el sentit afirmatiu del seu vot als pressupostos de l’any 2021  ja que han considerat que la pandèmia de la COVID-19 ha marcat i marcarà l’agenda i l’acció de totes les administracions i el que cal “és generar confiança a la ciutadania i demostrar unitat d’acció” per a sortir quan abans millor d’aquesta situació.  “Ara, cal prioritzar les persones i les activitats econòmiques que han sortit perjudicades per la COVID-19 al marge de les diferències polítiques i ideològiques. La ciutadania de Deltebre no entendria que féssim el contrari“, ha expressat el portaveu  d’ERC-Més Deltebre Joan Alginet . Els republicans consideren que els ajuntaments són la primera porta de la ciutadania i cal tenir previsió i determinació pels temps d’incertesa que s’esperen. Alginet ha agraït l’oferiment del govern municipal a participar dels comptes i han explicat que el seu grup ha fet arribar una vintena de propostes i aportacions per tal de millorar-los . “ERC no ha parat ni un moment de fer aportacions constructives per fer avançar Deltebre, llàstima que la majoria absoluta de Lluís Soler no ho sàpiga aprofitar“, ha afirmat Alginet.

Més crítics s’han mostrat els republicans amb els criteris en que es concedeixen els ajuts a les empreses i activitats econòmiques fruit de la situació econòmica adversa que es va generar amb l’arribada de la pandèmia. ERC considera que els criteris podrien ser millors i arribar a més empreses, comerços i activitats econòmiques i ha demanat un cop més un canvi de rumb al govern d’Enlairem Deltebre. “Amb l’aprovació del Pla de Reactivació Socioecòmica es va esbombar un titular molt ambiciós, d’un milió d’euros en ajuts i polítiques per combatre la situació econòmica i a ERC no ens quadren els números“, ha afirmat Alginet. El portaveu republicà ha dit, també, que en el ple on es van aprovar les bases dels ajuts “ja vam expressar que seguint els criteris d’otorgació d’ajuts que ha fet la Generalitat (comparant març de 2019 i març de 2020) els imports que rebrien les activitats econòmiques de Deltebre serien el doble o en alguns casos el triple dels que ara s’han concedit“. El grup municipal d’ERC considera que el govern de Lluis Soler no accepta un canvi de criteris perquè suposa reconèixer que havent pogut ser mes ambiciosos i ajudar a mes empreses, no ho han fet. “Encara hi ha temps, hi ha empreses i comerços que esperen molt més del seu govern municipal“, ha afirmat Alginet.

Els republicans presentaran al ple una moció per rebutjar la nova llei de bombers que impulsa el govern espanyol de PSOE i Unidas Podemos i que suposa una invasió de competències en tota regla. La moció republicana demana al govern espanyol que retirin aquestes propostes i els recorda que el cos de Bombers de la Generalitat existeix des de l’any 1982 i té les competències exclusives en prevenció d’incendis i protecció civil,  les quals exerceix a partir d’un model català propi i mixt (professional, voluntari, d’empresa).