En roda de premsa prèvia la sessió plenària que se celebrarà avui mateix, el portaveu del grup municipal d’ERC-Més Deltebre Joan Alginet, ha fet una valoració de l’actualitat política del municipi i ha expressat el punt de vista del grup en referència als punts que es portaran al plenari. 

Des de la formació republicana es mostren preocupats per la situació sanitària provocada per la 3a onada de contagis de COVID-19. Joan Alginet, ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania i ha afirmat que “només ho podrem superar junts”. També ha demanat “distància, higiene, i reducció de les trobades socials que no siguen imprescindibles”. 

D’altra banda, avui es compleix un any de l’esclat del temporal Gloria al Delta de l’Ebre i, en referència a este aniversari, i després de veure les afectacions produïdes pel temporal Filomena, Alginet afirma que “Hem superat la fase d’indignació i estem en la de preocupació davant la inacció per salvar el Delta”. Així mateix, Alginet també ha afirmat que “El Delta és una qüestió d’estat” i que “Tenim molt clar que en el tema del Delta no hem de donar cap xec en blanc a ningú, i menys al Govern Espanyol. Però al català tampoc”.

Pel que fa a la política municipal, ERC-Més Deltebre ha avançat que, han presentat, conjuntament amb el PSC, un recurs de reposició al nomenament de l’exregidor d’Enlairem Deltebre Salvador Bertomeu com a nou jutge de pau de Deltebre. En aquest recurs, ERC i PSC demanen l’anul·lació de la figura del jutjat de pau i així com també una reunió extraordinària de portaveu per tal de decidir el nombrament d’un jutge de pau consensuat per tots els partits polítics. Si esta proposta no va endavant, es postularan al TSJC per veure, diuen, si dins del seu articulari el nomenament de Salvador Bertomeu és convenient o no.