Avui dilluns 22 de novembre ha mort a l’edat de 81 anys l’exalcalde de Deltebre, Agusti Castells Casanova. Castells  va ser alcalde entre el 1991 i 1995 i va ser el primer president de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, fruit de la fusió de les quatre cooperatives d’arròs del marge esquerre del delta de l’Ebre (l’Aldea, Camarles, Jesús i Maria, la Cava). De fet, se’l considera un dels principals impulsors d’este procés de fusió.

Entre 1988 i 2010, va encapçalar la branca darròs de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, entitat que va vicepresidir de 1991 a 2008. També va presidir el consell sectorial darròs de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya, va ser membre del Comitè Consultiu a Brussel·les sobre el cultiu d’arròs i va ostentar múltiples càrrecs vinculats amb la política local i el sector.

Castells va presidir  Arrossaires del Delta de l’Ebre fins la seva jubilació l’any 2008.

Lany 2014 va ser condecorat amb la Medalla President Macià per la seva contribució a l’impuls de l’economia catalana.

Banderes a mig pal a l’Ajuntament de Deltebre

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha expressat el seu condol per la mort de Castells amb qui l’unia “un  fort vincle personal”.  L’alcalde ha insistit que Castells “ha estat una persona clau per a entendre el desenvolupament del nostre municipi, des de la seva alcaldia durant els any 1991 al 1995, com també des de la seva presidència i creació d’Arrossaires del Delta. Una persona de conviccions, ferma, perseverant i treballadora que ha deixat una gran petjada al nostre municipis i que sempre recordarem”.

Durant els propers dies, i en senyal de dol, la bandera municipal de Deltebre onejarà a mitja asta.