La regidora d’Esquerra Republicana de Deltebre, Vanessa Callau, substituirà a Miquel Aubà al Senat, tal com estava establert, en ser la primera persona suplent a la llista electoral republicana de la demarcació de Tarragona. Callau s’incorporarà els pròxims dies al seu nou càrrec de senadora del Grup Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu i substitueix al també republicà Miquel Aubà, que va traspassar la setmana passada en no superar un càncer.

Vanessa Callau i Miñarro, regidora del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya – Més Deltebre, càrrec que ja va ocupar al final de l’anterior legislatura exercint de portaveu del grup. Callau a més presideix el Consell de Dones i el Consell d’Esports de l’Ajuntament de Deltebre, i també és la delegada del Consell Consultiu de Dones del Baix Ebre.

Des del 2014 és la presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Deltebre i en l’àmbit regional és la responsable de la secretaria de la Dona de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana.

Vanessa Callau és diplomada per la Universitat Autònoma de Barcelona en Magisteri d’Educació Primària amb menció  d’Educació Física i, també és tècnica d’Educació Infantil i directora de Lleure.  En l’actualitat exercia de mestra de primària. Anteriorment, havia estat tècnica de l’Ajuntament de Deltebre a les àrees d’Educació, Joventut, Comerç, Fires i Festes, Bon Govern i Obres Públiques i Serveis; i també havia treballat en projectes de joves amb riscos, i d’altres relacionats amb l’educació social i la inserció laboral.

Implicada en la vida cultural i esportiva del poble va presidir l’Associació Amics del Carrilet i és secretària de l’Entitat Escola Tennis Pàdel Delta Smash.