ERC de Deltebre porta a debat del Ple Municipal que se celebra este dimecres 27 de juliol un moció que demana que el futur auditori municipal, que s’ha d’ubicar a l’antic cinema Rialto, porte el nom de Josep Bo Curto ‘Lo sifonero’ per retre homenatge així a la figura de Josep Bo, autor, entre d’altres, de cançons com el Carrilet de la Cava, ‘Delta del Ebro precioso’, ‘Terra d’arròs, terra de fang’, ‘Dies de festa’ o ‘Gegant de ferro’.

El portaveu d’ERC, Joan Alginet, ha recordat la importantíssima aportació cultural que Josep Bo ha fet a Deltebre, “va morir als 86 anys havent deixat un llegat immens d’himnes i cançons, amb lletres que han sentat un precedent, que seran recordades per sempre, i que continuen sonant i continuen presents al nostre imaginari col·lectiu i cultural”. Alginet ha recordat que després de la seva mort l’any 2011, Bo “continua encara pendent d’un reconeixement institucional que és necessari”. Alginet ha recordat també que Josep Bo va ser un dels fundadors de la banda de música de l’Espiga d’Or de Deltebre i considera que més enllà de posar el nom al futur auditori s’hauria d’impulsar una beca musical amb el nom de Josep Bo i fomentar el seu coneixement a l’escola de municipal de música.

Al Ple d’este dimecres ERC presentarà un altra moció per tal de tenir unes festes majors més sostenibles. Alginet ha assegurat que els preocupa, per exemple, la imatge d’acumulació de residus que s’ha donat en altres anys als recintes de festa i per això demana mesures que contribuïsquen a reduir residus i facilitar el reciclatge o mesures per a un major estalvi energètic o menys consum d’aigua. A més proposen la creació d’un equip verd que informés i conscienciés durant les festes majors.

ERC presentarà encara una tercera moció, subscrita per Enlairem Deltebre, per a l’impuls de l’agenda rural de Catalunya.

Finalment ERC ha recordat que al Ple es durà a aprovació l’adequació de les dedicacions dels regidors del govern municipal a la sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona que va considerar “frau de llei” les dedicacions del 95% de 9 membres del govern d’Enlairem Deltebre. “El que farem al Ple serà complir la llei, complir el que diu la Llei de Bases de Regim Local, Deltebre pot tenir com a màxim 5 dedicacions exclusives i la resta amb decicaicons del 75%,  que és lo que diu la llei”.