El grups municipals d’ERC i el PSC a l’Ajuntament de Deltebre han presentat 40 propostes al govern d’Enlairem Deltebre per tal d’incloure als pressupostos municipals del 2023 que es portaran a aprovació del Ple este dimecres.

Les aportacions, un total de 40, es van fer arribar dijous a primera hora del matí i encara no han obtingut resposta per part del govern de Soler. En aquest sentit, els portaveus han manifestat que “donaran suport al pressupost de 2023 si va acompanyat de la signatura d’un acord polític entre les formacions representades al ple que garanteixin el compliment de les propostes” ja que acusen el govern d’Enlairem Deltebre “d’aprovar propostes que després no implementa”.

El portaveu republicà Joan Alginet ha expressat “la importància de sumar i d’aportar en temps d’incertesa i de dificultats”, per això van estendre la mà al grup municipal del PSC per tal de presentar de forma conjunta i coordinada propostes sensates i positives per al nostre municipi. “Malgrat les diferències polítiques que tenim més enllà de Deltebre, coincidim que per donar suport als comptes de Lluís Soler volem garanties de compliment i un accent clarament progressista” ha manifestat el portaveu republicà. Per altra banda, el portaveu del PSC Aleix Ferré ha manifestat que “va entrar en política per sumar i fer propostes positives per al municipi, i que el govern d’Enlairem Deltebre de forma sistemàtica ha defugit de l’oposició i tot el que puguin aportar”.

Pel que fa a les propostes, els dos portaveus municipals han volgut ressaltar que son representatives dels diversos nuclis urbans de Deltebre i de tots els sectors que conformen el municipi. Les propostes dels dos grups plantegen accions en benefici del jovent, en matèria educativa, d’instal·lacions i equipaments municipals, de sostenibilitat,  de turisme i acció comercial, culturals, de participació ciutadana o de benestar animal. Segons Alginet “son propostes assumibles, serioses i que ens arriben des de les mateixes entitats, sinó es veuen reflexades al pressupost es perquè senzillament no hi ha voluntat política per part del govern de Soler”.

El portaveu socialista ha expressat “la voluntat de fer política útil, en benefici de Deltebre, fet que el govern d’Enlairem Deltebre no ha entès durant els quatre anys de legislatura i només ens ha volgut sumar als consensos a l’hora de prendre decisions amb cost electoral. Això s’ha acabat” ha manifestat.

 

APORTACIONS DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC-MÉS DELTEBRE I EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC-SOCIALISTES PER DELTEBRE A LA PROPOSTA DE PRESSUPOST MUNICIPAL DE 2023

1. PACTE PER A L’OCUPACIÓ I EL TALENT: Augmentar les partides de joventut, gent gran, adolescència i infància un 80%. Proposem separar les partides i no enblogar-les dintre la partida d’Acció Intergeneracional i Comunitaria.

2. PACTE URBÀ I D’IMATGE: Pla per eliminar totes les barreres arquitectòniques, pla d’asfalt de carrers, camins rurals. Pacte a 4 anys revisable.

3. IMPULS A LES POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ ENTRE ELS 16 I 30 ANYS. Crear partida amb 30.000€.

4. IMPULS A LES POLÍTIQUES D’HABITATGE. Crear partida amb 20.000€.

5. AUDITORIA ÈTICA I PÚBLICA de la legislatura 2015-2019.

6. Preveure partida d’impuls al CONSELL MUNICIPAL DE CULTURA: 5.000€.

7. Preveure partida d’impuls al CONSELL MUNICIPAL D’INFANTS: 5.000€.

8. Creació d’una comissió de treball política i tècnica amb EXPERTS FISCALS per tal d’analitzar la fiscalitat del municipi de Deltebre i buscar alternatives a l’alta pressió fiscal del municipi.

9. Assumir el COST DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS que organitzen les AMPA als centres públics de Deltebre.

10. Construcció dels vestidors al CENTRE ESPORTIU “LO SALAT” i un magatzem per al material.

11. Impuls definitiu dels HORTS SOCIALS.

12. MÉS ARBRES I MÉS PAPERERES A DELTEBRE. Preveure incrementar partida de jardineria i d’Imatge de Poble.

 13. Construcció d’un SKATEPARC.

14. Nou PLA LOCAL DE JOVENTUT.

15. Redacció i inici del projecte de les instal·lacions que han de gestionar DELTARESCAT i ENGRESCADES de la futura GOSSERA MUNICIPAL.

16. Projecte de museïtzació i posada en valor del MAS DE PASQUAL als Hortets.

17. PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS PEL 2024.

18. Rehabilitació i impuls de la CAMBRA AGRÀRIA DE JESÚS I MARIA.

19. Rehabilitació i dignificació de les Instal·lacions Esportives CLAUDIO FLORES amb la millora dels espais i amb la creació d’un espai de trobada del jovent.

20. MUNICIPI CARDIOPROTEGIT a tots els espais planificats.

21. CLIMATITZACIÓ AL CENTRE FLUVIAL DEL DELTA.

22. DEVOLUCIÓ DELS DINERS del soterrament de la línia del Miguel Unamuno.

23. APORTACIÓ EXTRAORDINÀRIA A LA SOCIETAT MUSICAL ESPIGA D’OR de 30.000€ per superar desajustos econòmics a l’Escola de Música.

24. Procés participatiu per decidir futur ús dels terrenys ANTIC CUARTEL DE LA GUARDIA CIVIL i urbanització. Preveure partida de 50.000€.

25. Creació de la BECA MUSICAL JOSEP BO. Partida de 5.000€.

26. Increment de la partida de TEIXIT ASSOCIATIU de 115.000€ a 150.000€. Caldrà prioritzar entitats que col·laborin en les escoles del municipi.

27. Increment d’un 50% de les aportacions a CÀRITAS DIOCESANA DE SANT MIQUEL I L’ASSUMPCIÓ.

28. Increment del conveni de FECOTUR. De 10.000€ a 15.000€.

29. Incrementar la partida d’ACCIÓ COMERCIAL de 30.000€ a 40.000€.

30. Incrementar la partida de POLÍTIQUES AMBIENTALS de 8.000€ a 16.000€.

31. Reduir la partida D’ACCIONS ARTÍSTIQUES de 95.000€ a 75.000€.

 32. Pla de gestió de la FINCA BOMBITA.

33. Incrementar les partides de MERCATS MUNICIPALS de 7.000€ a 10.000€.

34. Contractació d’una TÈCNICA D’IGUALTAT: 33.880€.

35. No incrementar cost PIROMUSICAL, mantenir mateixa previsió que al pressupost de 2022.

36. Contractació d’una TÈCNICA EN SOBIRANIA ENERGÈTICA I RESIDUS: 33.880€.

37. CREACIÓ BONUS A JOVES ESTUDIANTS. Habilitar una partida de 20.000€.

38. CREACIÓ LÍNIA D’AJUTS A COMERÇOS DE PROXIMITAT, AUTÒNOMS I PIMES. Habilitar una partida de 50.000€.

39. Incrementar les partides AJUTS SOCIALS, AJUTS TRIBUTS LOCALS i AJUTS URGÈNCIA SOCIAL un 30% i que siguin complementaries d’altres administracions.

40. NO INCREMENTAR LA PARTIDA DE DELTA FIRA, deixar-la amb la mateixa previsió que al pressupost del 2022.