En el marc de la sessió plenària del Consell Comarcal del Baix Ebre, el grup d’Enlairem,  mitjançant el seu portaveu, Andreu Curto, ha expressat la necessitat que el COPATE  garanteixi nous tractaments contra el mosquit, en especial durant els mesos de setembre,  octubre i novembre.  

El portaveu d’Enlairem, Andreu Curto, ha explicat que “no podem permetre que es torni a  repetir la situació que hem viscut aquest darrer any amb el greuge que aquesta ha  comportat als veïns i veïnes, al sector turístic i a la gent que ens visita”. Curto ha manifestat  que “des de l’Ajuntament de Deltebre sempre hem obert i continuarem obrint la porta a  destinar més recursos econòmics, amb el cofinançament necessari, per a fer front a un  increment dels tractaments”. 

De fet, el portaveu ha detallat que “més enllà del que paguem, el més important és que el  servei sigui eficient i pugui donar resposta a les necessitats de Deltebre i del conjunt dels  municipis del Delta”. En tot cas, des d’Enlairem es valora positivament el nou repartiment  proposat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, amb el qual l’Ajuntament de Deltebre ha de  sufragar un menor import econòmic en relació amb els anys anteriors. Tot i això, des  d’Enlairem es ressalta que la millor opció hauria estat mantenir l’import d’entrada per tenir,  més enllà de la voluntat, la certesa i la garantia econòmica de disposar dels tractaments necessaris.  

Paral·lelament, des d’Enlairem també s’ha valorat positivament l’equiparació entre els  municipis que reben tractament contra el mosquit i contra la mosca negra, de forma que  participin aquests últims amb el finançament del seu tractament. Segons Curto “aquesta  situació causava un greuge incomprensible que creava veïns de primera i de segona”.