El consistori de Sant Jaume d’Enveja ha vist la necessitat de disposar d’un manual d’estil per a l’aplicació d’una identitat visual conjunta de la corporació. Atenent a aquesta necessitat d’implementar una imatge gràfica homogènia, coherent i atractiva, el govern municipal ha impulsat les accions per tal de garantir la unitat de la comunicació global de la institució.
El Manual d’Identitat Visual Corporativa pretén donar coherència i homogeneïtat a la utilització de la marca de l’Ajuntament en qualsevol suport o aplicació. Té caràcter normatiu i afecta tots els serveis municipals així com les institucions, organitzacions, entitats, empreses o particulars que vulguin fer servir la marca Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.
El manual presentat fa referència al símbol, el logotip, la bandera, la identificació en diverses versions, la construcció i proporcions d’aquest identificatiu, les condicions de reproducció i reducció, els colors corporatius i l’aplicació en suports com la papereria bàsica.
La imatge corporativa que es va crear al juliol de 1985 ha complert durant tots aquests anys amb la funció per la qual va ser dissenyada i molts dels elements amb els quals va ser elaborada són encara avui representatius. L’Escut heràldic, d’ús protocolari, no pateix cap modificació substancial i la seva reproducció s’ajusta a allò establert en el reglament dels Símbols dels Ens Locals de Catalunya (DOGC 30/03/1992).
D’aquesta manera, el nou manual té l’objectiu d’adaptar aquesta imatge corporativa al món digital, crear la normativa d’identitat visual i vetllar pels seus correctes usos.