L’arrosser ampostí Àlex Morales Front és el nou president de la Cambra Arrossera del Montsià, després que el passat 22 de març fos escollit en el marc de la Junta Rectora de l’entitat.  Morales, que els darrers dos anys ha ocupat la vicepresidència de la Cambra, ha agafat el relleu del rapitenc Marcel Matamoros que ha presidit la cooperativa arrossera els darrers 8 anys.

Al Consell Rector es va renovar la meitat dels càrrecs de la junta el que garanteix la continuïtat de les polítiques iniciades en l’anterior mandat. Morales s’ha compromès a seguir  “reforçant la marca d’Arròs Montsià”, així com “promocionant l’Oryzite”, el nou material procedent de la clofolla de l’arròs -desenvolupat per la Cambra- i que  pot arribar a usar-se com a substitut del plàstic. A través d’una nota, Morales ha agraït també la confiança dels socis de la cooperativa i s’ha compromés a seguir defensant els interessos dels arrossers, ara que la cooperativa està a punt de complir els 100 anys. Morales assegura que és “conscient” de la situació del sector primari i en especial del conreu de l’arròs, tal i com s’ha pogut veure en les darreres protestes de la pagesia, i assegurant que caldrà “seguir treballant i donant suport a totes aquelles iniciatives que acaben beneficiant al sector arrossaire i als socis de la cambra arrossera”.

A més del nou president, el Consell Rector va nomenar la nova junta, integrada per Lluís Català com a vice-president, Guillermina Fumadó com a segona vice-presidenta, Adela Tomàs a la secretaria, Eduard Colomé a la vice-secretaria i Juan Pedro Colomé com a tresorer. També van ser escollits com a vocals Cinto Costes, Josep Tomàs, Josep Mª Rullo, Albert Calvet, Andreu Caballé, Josep Ibeas i Cristian Llambrich.

Finalment, el Consell Rector va nomenar també a Francesc Forés com a nou gerent de la cooperativa en substitució de Francesc Bayo que s’ha jubilat després de més 30 anys a la gerència de la Cambra Arrossera del Montsià.