PIMEC Turisme ha presentat la nova Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials Sostenibles a Terres de l’Ebre que connectarà el tram navegable entre Deltebre i Miravet. L’objectiu d’aquest projecte pioner és impulsar el turisme fluvial de la zona i promoure accions sostenibles que contribueixin en la preservació dels espais naturals del riu Ebre.

L’acte de presentació s’ha celebrat a l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) a càrrec del vicepresident de PIMEC Turisme, Daniel Brasé; la directora de l’IDECE, Norma Pujol, i la gestora de projectes a Advanced Leisure Services, Marketa Stverakova. La ruta de creuers que proposa la patronal està dissenyada per minimitzar l’impacte ambiental i inclou parades estratègiques que permeten als visitants gaudir de la riquesa cultural, històrica, gastronòmica i natural de les Terres de l’Ebre. El projecte també inclou activitats educatives i de sensibilització ambiental adreçades a tots els públics.

Per la seva part, el vicepresident de PIMEC Turisme, Daniel Brasé, ha manifestat durant la presentació del projecte que “volem demostrar que és possible combinar el desenvolupament econòmic amb la conservació del nostre patrimoni natural”. En aquest sentit, Brasé ha apuntat que la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials Sostenibles a Terres de l’Ebre es presenta com “una alternativa de lleure respectuosa amb el medi ambient, que esperem que sigui un referent a nivell nacional i internacional”.

La directora de l’IDECE, Norma Pujol, ha destacat durant la seva intervenció que “aquest projecte és una oportunitat per promocionar i omplir d’activitat turística i de qualitat el riu Ebre i el seu entorn”. Pujol també ha apuntat que la iniciativa “contribueix de manera excel·lent en la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre en diferents àmbits com poden ser la sostenibilitat, el turisme de qualitat o la gastronomia local”.

La previsió de la patronal i de l’IDECE és que la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials Sostenibles a Terres de l’Ebre estigui operativa a partir de novembre de 2024, oferint la navegació sostenible entre Deltebre i Miravet.