Ràdio Delta 107.6 FMEl recapte (14/12/2018)

 

Bon dia a tots els nostres oients! I també a tots els que ens segueixen avui a Deltacat.cat. Avui, 14 de desembre, encarem el cap de setmana i comencen també els sopars d’empreses. Ahir ja vam parlar d’apats solidaris i avui el que tindrem que fer es conèixer quin temps farà per saber si per anar-hi haurem d’agafar paraigues o ens haurem de ficar pedres a les butxaques.

Per altra banda, sembla que la regressió del Delta cada vegada està més present a les accions que s’han de fer per salvar-ne les conseqüències. El Semanari l’Ebre precisament avui publica en portada que s’ha fet ja la primera proposta per mobilitzar els sediments que estan atrapats a la segona presa del Riu Ebre, a Riba-roja d’Ebre. El projecte consistiria en dragar les zones amb acumulació de fangs i portar-los amb tubs flotants a peu de presa per reinjectar-los al riu. De moment, però, aquest projecte està buscant finançament de l’Estat que també estudia provar al Delta de l’Ebre un sistema de dics de neoprè contra els temporals.

Tot això en una setmana on la passivitat dels Mossos davant el tall de l’AP7 a l’altura de l’Ampolla a fet pujar la tensió política. Els CDR’s de les Terres de l’Ebre i de Tarragona van bloquejar durant 15 hores aquesta via aixecant també barreres de l’autposita mentre que els mossos van mostrar una actitud passiva.

Més qüestions: Aquesta mateixa tarda GECOHSA es disposa a desviar més de tres milions d’euros de lHospital de Móra d’Ebre cap a l’Hospital Sant Joan de Reus. L’Ebre s’hi ha plantat; de fet els treballadors han fet una tancada de 24 hores perquè consideren inadmisible el sobreesforç que han de fer els treballadors del centre sanitari per treballar amb màquines que estan allí des del dia de la inauguració. Màquines mèdiques del 1988 que no s’han renovat en tot aquest temps.

Nosaltres avui tenim moltes més coses per explicar-los. Avui tindrem al programa a Carme Franch, autora de “La fada del Delta”, parlarem amb ella i també tindrem una nova secció d’ “Escolta i sentiràs amb Dolors Giménez”.

Som-hi a començar avui amb un tema d’Ariadna Ribot, una promesa de la música pop amb Català