25 de Juny de 2019
19:58

El recapte (31/12/2018)

2019-03-08T12:48:48+02:0031 de Desembre de 2018|El Recapte|

Benvinguts tots els oients i espectadors de Ràdio Delta i Delta.cat, avui dilluns 31 de desembre. S’acaba el 2018… queden tan sols dotze hores aproximadament perquè això passi en un any que ha donat per molt. Un any on, precisament Ràdio Delta, ha tornat a néixer d’una forma més renovada i incorporant els detalls i la tecnologia més punta per fer d’aquesta ràdio un mitjà de comunicació per explicar-vos a vosaltres, gent de Deltebre, el que passa aquí i que passa al territori i també hem obert finestra a la Xarxa de Comunicació Local per explicar el que passa a Deltebre a totes les ràdios locals de Catalunya.

Un any on poc haurà canviat però moltes coses segurament hauran evolucionat. Fem resum d’un 2018 parlant encara dels liders polítics independentistes a la presó o a l’exili o amb sentències no prou convinçents per crims i delictes com el de La Manada. És evident que els humans estem en constant evolució, en constant maduració i cada cop més racionals, o potser no? Els temps canvien i els pensaments també. Caminem cap a una societat més justa, més equitativa, més tolerant, oberta a tothom i potser per això la justícia i la política hauria de començar a evolucionar en aquest sentit. Això més en termes generals, perquè avui també es dia de recordar

que el 2018 és l’any on la constitució espanyola ha celebrat el seu 40é aniversari. També l’any en que ha prosperat la primera moció de censura en període de democràcia a l’estat Español, destituïnt a Mariano Rajoy per donar pas a un Pedro Sànchez del PSOE amb el suport de Podemos i també dels partits independentistes al congrés. Any també en què la Generalitat ha tingut un nou president, Quim Torra. El 2018 també ha estat un any marcat pels aldaraulls i les mobilitzacions dels CDRs.

Hem de recordar també els Jocs Mediterranis que van fer-se a Tarragona i la polèmica que això va generar després de saber-se que les Terres de l’Ebre no serien cap sub-seu dels esports que es practicaven en aquest aconteixement esportiu.

Any en que La Marató de TV3 ha superat molt per sobre la recaptació dels altres anys arribant gairebé als 11.000.000 d’euros.

I un any a les Terres de l’Ebre marcat pels canvis de govern a la Generalitat i també pels canvis al govern Espanyol on, l’exalcalde de Tortosa Joan Sabaté, s’ha converitt en el subdelegat del govern a la província de Tarragona. Canvis diversos medioambientalment també amb els aiguats, la crescuda del riu, les inundacions però també amb l’evolució dels projectes que han de donar solució o resposta a la regressió del Delta.

En definitiva un any que ha donat per molt i que es tanca en poques hores. Nosaltres avui a El Recapte, volem parlar amb dues entitats de Deltebre que organitzen el tancament del 2018 i una benvinguda al 2019 molt bonica. En parlarem amb ells.

I aprofitant que avui la Gorssa de Cap d’Any reparteix sort, nosaltres en volem repartir amb vosaltres per desitjar-vos sort perquè us toqui aquest premi. I per començar el programa avui aquesta cançó

X