20 d'Agost de 2019
20:53

Oberta la convocatòria dels ajuts i subvencions de l’Ajuntament de Deltebre

2019-03-08T17:26:02+02:0025 de Gener de 2019|Societat|

Des d’aquesta mateixa setmana s’ha obert el període per sol·licitar el conjunt d’ajudes i subvencions que l’Ajuntament de Deltebre posa a l’abast de la ciutadania, dels comerços i del teixit
associatiu per aquest any 2019. Gran part d’aquestes ajudes s’han posat en funcionament amb l’actual govern municipal. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet “per haver implementat durant l’actual mandat municipal una sèrie de noves ajudes i subvencions que beneficien tant a les famílies, als comerços com al teixit associatiu del municipi i que anàvem reclamant constantment quan estàvem a l’oposició”.

Ajudes destinades a la ciutadania
En el cas de les ajudes dirigides a la ciutadania, novetat d’aquest mandat municipal, aquestes s’engloben amb els ajuts als tributs locals per facilitar el pagament dels propis tributs de
l’Ajuntament de Deltebre, els ajuts d’urgència socials per a fer front a pagaments puntuals i la tarifa social de l’aigua. Les sol·licitud, pel que fa als tributs municipals, es poden presentar fins al proper 31 de març en el cas de l’IBI, les escombraries i l’impost de circulació; i fins al 31 d’octubre en el cas dels impostos sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, sobre construccions, instal·lacions i obres, de la taxa per serveis urbanístics, del preu públic per assistència a l’escola bressol, de les activitats extraescolars tipificades i de la quota per contribucions especials. Pel que fa als ajuts d’urgència socials i la tarifa social de l’aigua, les sol·licituds finalitzen el 31 de desembre. Soler ha posat en valor els ajuts socials impulsats per l’actual govern i ha recordat que estan creats amb la filosofia que “qui menys pugui, menys pagui”. De fet, durant l’any 2018 al voltant de 170 nuclis familiars s’han vist beneficiats per aquestes ajudes.

Ajudes enfocades a dinamitzar l’economia
Pel que fa a les ajudes destinades a l’impuls de l’economia, també novetat en l’actual mandat municipal, aquestes es concreten amb els incentius a la dinamització econòmica, ocupacional i
millora de la imatge de poble, que tenen la finalitat, entre d’altres, d’enfortir el comerç local i finalitzen el 31 d’octubre, i les subvencions al patrocini publicitari de Deltebre, les quals finalitzen el 29 de març. La dotació econòmica per aquests ajuts s’ha augmentat en un 66% per a l’any 2019. Subvencions per al teixit associatiu.

Finalment, i en relació amb les ajudes enfocades al conjunt del teixit associatiu, des de l’arribada de l’actual govern municipal s’han introduït novetats com ara les ajudes als equips esportius que competeixen a escala nacional, estatal i internacional, així com les ajudes en la participació en els actes organitzats pel propi Ajuntament de Deltebre. A més, una altra de les principals novetats ha estat la modificació dels criteris i la seva avaluació per fomentar la transparència i la igualtat d’oportunitats. Enguany la partida destinada a les subvencions per a les entitats s’ha augmentat en 10.000€.