La Diputació de Tarragona iniciarà aquest mes de febrer les obres de millora de la carretera TV-3401 de l’Ampolla a Deltebre, des del PK 3+650 (Accés a la Platja de la Marquesa) fins al PK 9+300 (Intersecció amb la carretera TV-3409). La carretera TV-3401 comunica l’Ampolla i Deltebre i dóna accés a espais d’interès natural i turístic del Delta de l’Ebre. Està previst que els treballs durin 4 mesos i suposaran una inversió de 615.000 €.

L’objectiu d’aquesta obra és millorar la seguretat viària d’aquest tram, de 5.650 metres de longitud, motiu pel qual s’ampliarà la calçada fins a 6 metres, permetent delimitar dos carrils de circulació de 3 metres cadascun. Així mateix, s’ampliaran els diferents passos sobre els canals i desguassos i es renovaran i ampliaran els sistemes de contenció. D’altra banda, es preveu la millora del drenatge en aquells punts on actualment es produeixen acumulacions d’aigua. Les obres finalitzaran amb la renovació del paviment amb mescla bituminosa en calent i la corresponent senyalització horitzontal.

Aquesta actuació s’ha dut a terme en coordinació amb l’Ajuntament de Deltebre, municipi per on passa el tram on es realitzaran les obres. La reforma forma part d’una actuació global de millores de seguretat i drenatge que la Diputació de Tarragona durà a terme a la xarxa local de les Terres de l’Ebre aquest 2019.