Aquest mes de març serà el mes de la reobertura del Complex Esportiu de Deltebre, rebatejat amb nom de Centre Esportiu del Delta amb la voluntat de seguir “consolidant la capitalitat del Delta de l’Ebre”, tal com ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc d’una visita d’obres a les instal·lacions.

De fet, el dia escollit per a la seva posada és el proper 18 de març, tot i que el dia anterior, diumenge 17 de març, es realitzarà una jornada de portes obertes, a partir de les 12 hores del migdia. Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la reobertura d’aquest espai “posarà el punt i final a una de les demandes constants per part dels veïns i veïnes de Deltebre”. De fet, l’alcalde ha explicat que “com a govern municipal no podíem permetre que Deltebre tingués aquestes instal·lacions tancades i és per aquest motiu que hem estat treballant incansablement per a què, finalment, el Centre Esportiu del Delta esdevingui una realitat”.

La posada en marxa de l’equipament es realitzarà amb una sèrie de novetats respecte a quan aquest es va tancar al setembre de 2014. La urbanització de l’entorn, la renovació del pavelló esportiu, que durà el nom d’Andrés Ferri, un dels promotors del futbol sala de Deltebre i exregidor d’Hisenda del propi Ajuntament de Deltebre, i l’adequació de les pistes de pàdel, amb coberta inclosa, i les pistes de tennis i la poliesportiva són les més vistoses. Tanmateix, aquestes millores també tenen a veure amb el propi manteniment del centre, on s’estan realitzant els treballs de pintura i adequació de l’espai pertinents, i instal·lant nous sistemes per a la sostenibilitat de l’espai.

En tot cas, la novetat més destacada veurà llum a l’estiu amb la reobertura de la piscina exterior, després de 17 anys tancada, la qual durà el nom d’Agustí Castellà, persona que es va encarregar de les tasques de la piscina durant molts anys.

En total, la inversió d’adequació, posada a punt i millora del Centre Esportiu del Delta ascendirà al voltant d’1.000.000€, una actuació que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Tarifes i activitats
Les tarifes del Centre Esportiu del Delta es classifiquen atenent a les necessitats de cada usuari, malgrat que la tarifa normal, per a majors de 14 anys, i amb dret d’accés a totes les activitats i espais, és de 45€. Els jubilats, els aturats i dels menors de 14 anys veuran reduïda la seva tarifa, així com també tota aquella gent que només vulgui fer ús d’algun dels espais concrets de l’equipament com són el cas de les pistes de pàdel, la piscina, la sala d’activitats dirigides, etc. A banda de la matrícula gratuïta, els abonats que s’inscriguin aquest mes de març al Centre Esportiu del Delta no pagaran fins a l’abril.

Tota la informació referent a les activitats, tarifes i horaris del centre es pot trobar a la nova pàgina web del Centre Esportiu del Delta, la qual es pot accedir directament des de la pròpia pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre (www.deltebre.cat). Tot i això, la pàgina web encara està en procés d’actualització.

Una de les altres novetats del Centre Esportiu del Delta rau amb la possibilitat de llogar diferents espais del centre a professionals per tal que aquests puguin realitzar la seva activitat com, per exemple, entrenaments professionals, massatges, fisioteràpia, cursos, etc. D’aquesta manera, es vol convertir el Centre Esportiu del Delta, també, amb un centre de serveis professionals vinculats al món de l’esport.