La seu de Més Deltebre-ERC s’ha quedat petita aquest divendres per escoltar el projecte esportiu que la candidatura republicana presentarà per a les eleccions municipals del mes de maig. L’acte l’ha protagonitzat Rafa Flores, membre de la llista republicana i actual seleccionador català de curses de muntanya. El fitxatge estrella de Joan Alginet ha estat acompanyat del mateix candidat i del regidor d’Esports d’Amposta, el republicà Marc Fornós.
Rafa Flores ha presentat amb tot detall el que considera “un pla estratègic esportiu que ha de situar Deltebre com a referent de l’esport al 2027”. Flores, que serà el regidor d’Esports si els republicans governen, ha expressat que, a part de regidor, podrà ser un bon tècnic esportiu que faci d’acompanyament a les entitats i esportistes de Deltebre gràcies a la seva experiència dins d’aquest àmbit.
A més, Flores ha presentat un projecte on l’àrea d’Esports és el centre de la política esportiva al municipi i d’on derivin cinc grans àrees de treball: una àrea d’activitat física i hàbits saludables; una àrea de lleure esportiu; una àrea d’activitat física i salut per a la gent gran; una àrea de turisme esportiu; i una àrea de competició.
Pel seleccionador català de curses de muntanya “l’aposta de l’àrea d’esports serà en benefici de l’esport femení,  la integració social de persones amb discapacitat i gent gran i el retorn d’esports com el bàsquet, handbol o hockei patins” que ja van tenir implantació al municipi anys enrere. “Deltebre ha de ser terra de cultiu d’esportistes”.
Pel candidat de Més Deltebre-ERC, Joan Alginet“Deltebre necessita traçar un horitzó esportiu ambiciós i que aposti per la proximitat amb les entitats i posant en valor l’esforç i talent dels nostres esportistes”. Segons Alginet, Deltebre no ha sigut exemple de gestió esportiva, ni s’ha considerat mai l’esport com un vehicle de salut i valors. “L’autèntic motor esportiu de Deltebre han estat les entitats, i els personalismes només han generat frustració i manca de rumb”.
Per la seva part, Marc Fornós ha posat de manifest la feina que des de l’any 1985 els diversos consistoris ampostins han fet en matèria esportiva. “Ens hem emprés l’esport com una política estructural de la nostra ciutat i hem apostat per l’excel·lència i la gestió eficient dels recursos”. Fornós ha destacat: “Amb Rafa Flores i Joan Alginet, l’esport de Deltebre aconseguirà tots els reptes que es proposi”.