En els tres primers mesos de l’any han mort a Catalunya 36 persones en 35 accidents mortals de trànsit a la carretera, cosa que suposa una víctima cada tres dies i 13 menys que en el mateix període del 2018. Llavors van morir 49 persones en 41 accidents.

El Servei Català de Trànsit ha alertat que malgrat aquest decreixement del 28%, no s’ha d’abaixar la guàrdia. De les 36 persones que han mort entre l’1 de gener i el 31 de març, un terç són col·lectius considerats vulnerables a la carretera: set motoristes, dos ciclistes i tres vianants. El nombre de motoristes morts enguany s’ha reduït a la meitat respecte a l’any passat, quan van ser 14 en els primers tres mesos de l’any.

Pel que fa a l’edat de les víctimes, destaca que 13 dels 36 morts en accident tenen més de 65 anys (l’any passat eren 8). Sobre els dies de la setmana, 26 dels 36 morts han patit l’accident entre divendres i diumenge. Gairebé la meitat van ser a la tarda.

Per demarcacions, Tarragona ha acumulat 13 accidents mortals; Barcelona n’ha registrat 9; Lleida, 7, i Girona, 6.

D’aquests tretze accidents a la província de Tarragona, més de la meitat s’han produït a les comarques de l’Ebre concretament a Corbera d’Ebre, l’Ampolla, Benifallet, Deltebre i els dos darrers a Gandesa. Alarmant és el registre de que un 20% dels accidents mortals en aquest trimestre de l’any arreu de Catalunya, corresponen a les carreteres ebrenques. Per tant, més del 50 % d’accidents mortals de la província, han passat en territori ebrenc. Que equival al 20% de Catalunya. Una dada esgarrifosa tenint en compte que el territori ebrenc és el 2 per cent de la població de Catalunya.

Els accidents mortals que han passat a les Terres de l’Ebre, els enumerem a continuació: