L’alcaldable, Joan Alginet, ha donat el tret de sortida a la campanya que vol que el porti a l’alcaldia de Deltebre. Ho ha fet a un lloc, especialment simbòlic per al candidat i la seua família materna: el Pavelló Josep Luque, obra impulsada per l’anterior govern municipal (del qual Alginet en va formar part) i que va acabar inaugurant l’actual govern.

Amb l’espot de campanya dels republicans i amb la sintonia “Canvia” del cantautor ebrenc Joan Rovia, Teresa Jordà i Joan Alginet han entrat en escena aclamats per més de 500 veïns i veïnes de Deltebre.

Un emocionat Joan Alginet ha obert l’acte expressant l’agraïment a totes les persones que el van animar a fer el pas de presentar-se a l’alcaldia i a les persones que durant aquests mesos els han acompanyat en la posada en marxa del projecte. “Quan les paraules són sentiments, quan els records són lliçons, comprometre’t en fermesa, honradesa, treball i esforç pel teu poble és tot un honor. A Jesús i Maria, lo poble de ma mare iniciem el nostre camí!”, ha expressat Alginet.

El candidat republicà ha destacat, en més d’una ocasió, la transversalitat de l’equip i la pluralitat de les persones que formen part de la candidatura de Més Deltebre-ERC. Cal destacar que només un 22% dels membres de la candidatura són militants d’Esquerra Republicana. La resta són persones independents i de diversa procedència política. “Hem fet l’equip que mereix el nostre poble, un equip que m’ha aportat nous coneixements, reforçament de valors i més desig de canviar Deltebre. Un equip on jo sóc un més” ha afirmat Alginet.

Un a un, Alginet ha presentat els 27 candidats i candidates que han anat pujant a l’escenari després d’una breu explicació de les seves biografies. Tot i les especulacions de les últimes setmanes, s’ha confirmat que la diplomada en Relacions Laborals i empresària, Laura Fabra, serà la número dos de la candidatura, i que Rafa Flores, seleccionador català de curses de muntanya ocuparà el tercer lloc.

L’actual regidora d’Esquerra Republicana i portaveu a l’Ajuntament, Vanessa Callau, serà la número 4, seguida de l’enginyer informàtic Carlos Bel que serà el número 5. La infermera Montse Bertomeu serà la número 6, seguida de Jordi Casanova, treballador del sector elèctric que serà el 7, de la doctora en infermeria i professora de la URV Gina Casanova (8) i del mestre jubilat i, durant molts anys vinculat a ICV, Salvador Fornós que serà el número 9.

Els republicans incorporen per primer cop a les seves llistes una persona nascuda fora de Catalunya, la romanesa Nicoleta Autu que serà la número 10. Completen la llista dels 17 primers, Pau Sànchez (11), Pilar Pagà (12), Bruno Rubiales (13), Anna Gilabert (14), Marcel Ferri (15), Eli Montañés (16) i tanca la llista el secretari d’organització d’ERC Deltebre i històric jugador de futbol del municipi, Joel Durà “Fletxa”.

Dins dels reserves, un total de 10, hi ha Erundina Castells (18), l’exregidor socialista Àngel Casanova (19), Herminia Bo (20), el conegut instagramer Jonatan Rius “Pinapli” (21), Estela Casanova (22), Eusebio Franch (23), Laura Rius (24), Josep Valldeperez (25), l’exregidora republicana Salomé Bertomeu (26) i José Bonet (27).

Alginet ha expressat en la seva intervenció que són l’única alternativa en opcions al govern del PDCat. “Som l’alternativa als que no entenen que Deltebre som tots, als que volen destruir als que no pensen com ells, als que fan auditories per venjança i als que només busquen vots i poder”. De fet, Alginet ha posat en dubte l’actitud del govern de Soler en els últims mesos, a qui va acusar d’actuar de cara la galeria i sense afrontar cap dels problemes estructurals que té Deltebre. “L’objectiu és guanyar a qualsevol preu, no hi ha full de ruta, més enllà de fotos i imatge”, ha recalcat el candidat.

Alginet ha anat més enllà i ha afirmat que Deltebre és fruit de moltes gestions i de molts governs que l’han ajudat a ser on és. “Sempre que les esquerres han governat Deltebre, hem avançat col·lectivament. Centres Oberts, rehabilitació dels edificis arrossers, obertura del poble al riu, l’Escola Bressol i residència per a la gent gran, pavellons, gespa als camps de futbol, passeig del Riu, lo Pont han estat obra de Socialistes, Iniciativa i Esquerra. Això no és imatge de poble, això són fets!”, ha afirmat Alginet entre els aplaudiments dels assistents.

A l’acte també han intervingut el número 27 de la candidatura José Bonet, la número 4 Vanessa Callau, el número 3 Rafa Flores i la número 2 Laura Fabra.

Per la seva part i clausurant l’acte, la consellera Teresa Jordà ha afirmat que coneix a Alginet i que sap perfectament que “és la millor opció per Deltebre”. “No només perquè té la il·lusió i les ganes, sinó perquè és un candidat que assumeix riscos en benefici de la seua gent”, ha expressat Jordà. A més, la consellera ha posat en valor la joventut i la frescor del candidat, que situa en una nova generació de candidats republicans arreu del país que ha convertit Esquerra Republicana en el pal del paller del món municipal.