Ràdio Delta 107.6 FMParlem amb Francisco Castro de Delta Fira

 

Francisco Castro, Regidor d’Acció Comercial, Seguretat i Mobilitat i Activitats

DeltaFira i Mescla es consoliden després de rebre el premi a la millor Fira de les TTEE per part de l’associació d’empresari de les Comarques de l’Ebre

Deltebre celebrarà aquest cap de setmana, del 18 al 20 de maig, els seus 42 anys consolidant DeltaFira i Mescla. Aquesta última recentment ha rebut el premi a millor Fira de les Terres de l’Ebre a càrrec de l’associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre per les seves anteriors edicions i, en aquesta edició, es vol fer un pas més enllà i seguir posicionant la fira com a referent a nivell de Catalunya.

De fet, enguany Mescla comptarà amb un centenar d’empreses participants, més de 50 tapes diferents i més de 20 demostracions de cuina, entre les quals destaca la participació de dos estrelles Michelin, Joan Bosch del restaurant Can Bosch, que manté des de l’any 1984 l’estrella Michelin més antiga de tot l’estat espanyol, i Jeroni Castell, del restaurant Les Moles. Però també s’ha volgut posar en valor la cuina del territori, amb cuiners destacats dels restaurants Molí dels Avis, Rodamar, Sukomi, Hotel Algadir, Miami, entre d’altres, i la cuina local amb els restaurants Mas Prades, Nicanor, Sushi MC i Les Dunes.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “la recuperació de DeltaFira i de Mescla ens generen orgull de poble i ens ajuden a projectar la imatge d’un Deltebre que es consolida com a capital del Delta de l’Ebre a partir de les diferents accions que estem desenvolupant i des de l’ànima de la seva gent”. De fet, l’alcalde ha detallat que “la gastronomia i el paisatge són dos qualitat que hem de saber cuidar i potenciar per tal de dinamitzar l’economia del municipi i crear sinergies que faciliten el desenvolupament del Deltebre futur”.

Mescla també comptarà amb diferents novetats aquest any. La més destacada, el Concurs de Vins per descobrir el millor vi que marida amb el marisc del Delta de l’Ebre. En total hi ha 24 cellers participants amb 58 vins diferents. També destaca una vessant més didàctica, amb tallers de cuina japonesa per als més menuts, com també l’ampliació de les cates de vins i demostracions culinàries a quatre mans. La mostra, que comptarà amb 39 estands, serà inaugurada el proper dissabte 18 a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

La Nit de Mescla
Com ja és habitual, un dels plats forts de Mescla serà la Nit de Mescla, amb el sopar realitzat a càrrec de Jeroni Castell el qual oferirà una selecció de diferents tapes amb un maridatge de vins del territori, i acompanyament amb un grup musical. Les entrades, a un cost de 50€, ja es poden comprar a la web de www.mescla.cat i també a l’Ajuntament de Deltebre.

DeltaFira amb Meugenio i activitats tradicionals
La DeltaFira, a banda de Mescla, comptarà com a novetat amb la nit del monòleg amb Meugenio i Javi Príncep. També, com ja és habitual, es celebrarà la gran nit de gala dels quintos i quintes 2001, la festa Imagina Ràdio i nit de ball amb l’Orquestra Pasarela. A banda també es realitzaran activitats tradicionals i esportives.

L’acte institucional per commemorar els 42 anys de la segregació de Tortosa es celebrarà el dilluns a les 17 hores i el pregó anirà a càrrec de dos estudiants de Deltebre, Paula González i Anna Mora, que han rebut la Beca de la Fundació Repsol.