Visites guiades a peu i en bicicleta, exposicions, i cursos i tallers de fauna i flora són algunes de les propostes per commemorar aquest dia, que enguany se centra en les “àrees protegides com a tresors naturals”

La Unió Europea va instaurar el 24 de maig com la diada naturalista amb motiu de la creació del primer Parc Europeu. L’objectiu principal d’aquesta jornada, que es repeteix anualment, és apropar les futures generacions als valors excepcionals, únics i irrepetibles dels nostres espais naturals protegits. El Parc Natural del Delta de l’Ebre se suma a la iniciativa i organitza una jornada de portes obertes a l’Ecomuseu i a la Casa de Fusta i una sortida en bicicleta per conèixer a fons les basses de l’Encanyissada i la Tancada, aprofitant la xarxa de carrils bici que connecten les dos zones, Xavier Abril, tècnic d’ús públic del PNDE.

També el Parc Natural dels Ports organitza una sortida de senderisme interpretatiu per a conèixer les plantes remeieres a la Vall aquest diumenge amb sortida des del Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports al Montsià, a la Sénia. Per més informació sobre la celebració del Dia Europeu dels Parcs Naturals podeu visitar la pàgina web www.parcsdecatalunya.net.