Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (30/05/19)

 

Tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de Forestal Catalana Van alliberar ahir 90.000 exemplars juvenils d’anguila a les llacunes del Delta en una nova campanya del pla de gestió i recuperació de la població d’esta espècie que es fa a tota la Unió Europea. El projecte està finançat per propis pescadors ja que l’alliberament d’anguiló contribuïx a recuperar la població d’anguila. Els 90.000 exemplars juvenils d’anguila es van soltar a la llacuna de l’Aufacada, el Clot de l’Encanyissada i la Finca del Violí.

La dinovena edició de la piraguada popular de la Plataforma en Defensa de L’Ebre (PDE) posarà el focus en el trenta aniversari del minitransvasament de l’Ebre cap a Tarragona. La plataforma denunciarà el desequilibri econòmic i demogràfic que ha provocat este minitrasnvasament, en un territori que ha perdut més de deu mil habitants en els últims anys. La piraguada es farà diumenge 16 de juny.

Aquest cap de setmana arriba la quarta edició del “Bike and River” organitzat des del gimnàs Evolution Gym. L’esdeveniment reunirà 150 bicicletes al pont lo Passador per realitzar una masterclass d’spinning.

La literatura catalana posada a escena en espectacles musicals, de teatre o de màgia serà la protagonista este cap de setmana a Móra d’Ebre on es celebra la 12a edició de Litterarum, premiada este 2019 amb el Premi Nacional de Cultura.