Protecció Civil de la Generalitat ha posat en marxa la campanya ‘Revetlles amb precaució’ amb la primera representació de l’obra de teatre ‘A foc lent’ a Pont de Suert. Aquesta campanya de sensibilització, que es realitza per quart any consecutiu, permet apropar de forma amena i divertida als escolars els principals consells de seguretat per una revetlla segura.

L’obra de teatre, interpretada per la companyia Milnotes, serà representada davant més d’un miler d’alumnes de diverses edats (sobretot de cicle superior de primària) en més d’una desena de sessions per diferents localitats catalanes. Enguany s’ha fet un esforç per portar les representacions a teatres o auditoris de més capacitat per poder arribar a un nombre més gran d’alumnes.

De moment hi ha programades representacions de l’obra al Pont de Suert, Cervera, Manresa, Sant Jaume dels Domenys, Terrassa, Alcover, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla i Dosrius:

27 de maig a les 12h: Pavelló del Pont de Suert
29 de maig a les 10h: Escola Jaume Balmes de Cervera
3 de juny (9.30h i 11h): teatre conservatori de Manresa
5 de juny a les 10h: Escola ‘Els 4 vents’ de Sant Jaume dels Domenys
7 de juny (9.30h i 11h): Teatre Alegria de Terrassa
12 de juny a les 11h: Escola ‘Mare de Déu del Remei’ d’Alcover
13 de juny a les 9h: Auditori Municipal de Sant Jaume d’Enveja
13 de juny a les 11.30h: Col·legi Mediterrani de l’Ampolla

17 de juny a Platja d’Aro (pendent de confirmar hora i escola)
18 de juny a les 12h: a l’Escola Castell de Dosrius

“A foc lent” és una obra de teatre pensada per a joves de cicle superior d’educació primària i d’educació secundària amb l’objectiu de fer conèixer quins són els consells que s’han de seguir per manipular material pirotècnic i per gaudir d’una revetlla amb seguretat.

Entre alguns dels aspectes que surten al llarg de l’obra hi ha el recordatori de no posar mai petards dins d’ampolles ni llançar-los prop de zones forestals o contra ningú; no encendre petards dins les cases, o que no s’han de cremar papers a les fogueres, entre altres.

Les sessions comencen amb una breu presentació per part de Protecció Civil de la Generalitat, seguida de les explicacions de Creu Roja sobre primers auxilis i posteriorment sobre l’ús del material pirotècnic, especialment en relació a les distàncies de seguretat, tipologies de petards i edats. A continuació té lloc l’obra de teatre, d’una durada aproximada de 20 minuts, i quan finalitza s’obre un torn de preguntes on s’interactua amb l’alumnat i es treballen els punts clau de la campanya.