6 de juny de 2020
09:48

Estabilitzat l’incendi de la Collada del Perelló

2019-06-11T12:24:16+02:0011 de juny de 2019|Societat|

Els Bombers de la Generalitat han pogut estabilitzar durant la nit l’incendi que es va declarar ahir al matí a la zona del paratge de les Colladetes del Perelló.

Uns 200 efectius dels Bombers i seixanta dotacions terrestres han treballat durant la nit  per controlar el foc que segons l’últim balanç ha afectat més de 200 hectàrees de pi blanc i vegetació forestal. El 70% del perímetre de l’incendi, que fa deu quilòmetres, estava estabilitzat ahir al vespre i les tasques d’extinció s’han centrat especialment durant la passada nit en el flanc esquerre, el més actiu i amb més potencial i que ha estat ja estabilitzat

La parada del vent i la pluja de la nit han afavorit les tasques d’extinció. L’incendi es va originar el matí d’ahir diluns a causa d’una crema de restes agrícoles de poda d’olivera, sense mesures de prevenció.

A causa de l’incendi ha calgut desallotjar de manera preventiva, 38 persones de masies aïllades que han hagut de passar la nit fora de casa. Els Bombes treballaran durant tota la jornada per donar per extingit l’incendi.