6 de juny de 2020
09:35

Lo Pont lo Passador, punt neuràlgic dissabte de la festa de l’orgull LGTBI

2019-06-11T12:55:54+02:0011 de juny de 2019|Societat|

La baixada del Pont lo Passador serà el punt de partida de la festa de l’orgull LGTBI que se celebrarà a Deltebre aquest dissabte 15 de juny.

La festa de l’orgull commemora enguany el 50 aniversari de la revolta de Stonewell a Nova York i que es considera l’inici de la lluita pels drets i llibertats del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere.

La festa de l’orgull LGTBI començarà a les 19.30 hores al pont lo passador i després de recorrer diversos carrers de la població i issar la bandera de l’arc de Sant Martí a l’Ajuntament hi ha previst acabar la festa al centre Ebre terra amb la lectura del manifest, a càrrec de Rosa Vandellòs, exdiputada i actual jutgessa de Pau de Deltebre. La festa acabarà amb un concert de Maskarats.

A banda de la Festa de l’Orgull, LGTEbre ha organitzat l’exposició, ‘Som així! Quotidianitats lesbianes’, a Amposta que té com a finalitat rescatar les dones lesbianes del silenci i la invisibilitat. L’exposició és un projecte desenvolupat per la fotògrafa Pepa Vives i la comunicadora Carme Porta, juntament amb l’associació sense ànim de lucre Llumul.