El plenari ordinari de l’Ajuntament de Deltebre del mes de juliol ha aprovat per unanimitat destinar el superàvit de la liquidació del pressupost del darrer any 2018, un total de 700.386€, a la reducció de l’endeutament del propi ajuntament i de forma addicional al que estava previst al pressupost. D’aquesta manera, a finals d’aquest any, la ràtio d’endeutament es preveu que es situï al mínim històric de l’Ajuntament de Deltebre: un 27%.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor el fet d’haver tancat, novament, la liquidació del pressupost amb un superàvit atès que “és una mostra més que estem gestionant l’Ajuntament de Deltebre de manera acurada i rigorosa”. De fet aquest és el segon any consecutiu que l’Ajuntament obté un superàvit, la primer vegada va ser l’any 2018 també sota l’alcaldia de Lluís Soler.

En relació a la rebaixa de l’endeutament, que es situarà al mínim històric del 27%, Soler ha declarat que “com sempre hem manifestat, des de l’equip de govern treballem per deixar un municipi menys endeutat i amb més acció de govern que el que vam heretar l’any 2015”.

Remuneracions càrrecs electes
Una de les altres qüestions tractades al plenari de l’Ajuntament de Deltebre, en aquest cas en l’extraordinari, ha estat la proposta de dedicació i retribució econòmica dels càrrecs electes.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, anirà per assistències amb una retribució anual màxima de 19.600€ bruts. Com a dada cal destacar que al voltant 80% dels treballadors de l’Ajuntament de Deltebre té un salari més alt que l’alcalde.

Per assistències també aniran un tinent d’alcaldia i una regidora. La resta tindran dedicació parcial i el sou brut mensual màxim dels regidors delegats serà de 1.757€. Els tinents d’alcaldia tindran una retribució màxima bruta de 2.114€ i la primera tinenta d’alcaldia 2.470€ bruts màxims. Com a dada cal destacar que gairebé la meitat dels treballadors de l’Ajuntament de Deltebre tenen un salari més alt que la mitjana dels regidors del govern.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “igual com en aquests darrers quatre anys, volem dedicar-nos plenament a treballar per Deltebre i per seguir transformant el nostre municipi dedicant totes les hores que faci falta i obrint les portes de l’Ajuntament de Deltebre de dilluns a diumenge per estar al costat i al servei de les persones”.

En el cas dels membres de l’oposició, l’assistència al plenari augmenta de 175€ a 200€ i també es crea l’assignació econòmica a la Junta de Portaveus amb 100€ per representant. El portaveu de Més Deltebre – ERC, Joan Alginet, ha posat en dubte “la necessitat de crear tantes dedicacions si ho comparem amb la resta d’ajuntaments del territori” i ha detallat que “abans de les necessitats personals, s’hauria de cercar l’interès general del municipi”. El portaveu de Socialistes per Deltebre, Aleix Ferré, també ha posat en dubte aquesta qüestió. En qualsevol cas, tant Més Deltebre com Socialistes per Deltebre han votat en contra de la proposta.

A la vegada, l’equip de govern ha decidit mantenir totes les competències al plenari malgrat que aquestes s’haurien pogut derivar a la Junta de Govern Local a causa de tenir majoria absoluta. En aquest cas, Soler ha explicat que “volem seguir amb la gestió transparent que hem aplicat aquest darrers anys ja que no tenim res que amagar i, a més a més, la ciutadania ha d’estar informada de tot allò que succeeix a l’Ajuntament de Deltebre”. Per aquest motiu, l’alcalde també ha detallat que els plenaris seguiran sent una vegada al mes: els dimecres a les 21.30 hores.