Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (05/07/19)

 

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar anit la dedicació i retribució econòmica dels càrrecs electes després de donar compte de la composició del nou cartipàs. Dels 11 regidors de l’equip de govern, 8 tindran una dedicació del 95 per cent a l’Ajuntament i tres cobraran per assistències als plenaris i a les juntes de govern, entre ells l’alcalde, Lluís Soler, que farà compatible el càrrec amb la Diputació de Tarragona. Així el sou màxim de l’alcalde serà de 19.600€ bruts a l’any per assistències, mentre que la primera tinent d’alcalde tindrà un salari brut mensual de 2.431,43 euros, la resta de tinences d’alcaldia cobraran 2.114,19 euros al mes i els cinc regidors amb funcions delegades tindran un sou de 1.757,14 euros mensuals. Amb estes dades, el salari mitjà dels regidors del govern serà de 27.818 euros a l’any. Mentre el govern considera els salaris adequats a la dedicació dels regidors, els grups de l’oposició creuen que el govern hauria d’haver optat per la remuneració per assitències per evitar tanta despesa en salaris.

Després del ple de cartipàs, es va celebra el ple ordinari del mes de juliol que va aprovar per unanimitat destinar el superàvit de la liquidació del pressupost de l’any 2018, un total de 700.386 euros, a reduir l’endeutament. Amb esta amortització extraordinària el deute de lAjuntament es situarà a finals d’any en un mínim històric del 27%.

Anit es va donar el tret de sortida a les Festes del Barracot amb el pregó a càrrec del metge jesús de Pérez i avui arriba el gran concert de CAMELA, el plat fort de la celebració dels 10 anys de les Festes del Barracot. El concert es farà a les instal•lacions municipals de l Nou camp a les 11 de la nit i ahir s’havien venut ja més de 3.500 entrades anticipades. Les portes del recinte s’obriran a les 9 i s’habilitaran tres portes d’accés, una exclusiva per a la venta online. Camela fa parada a Deltebre en el marc de la gira Rebobinando en la que repassa els èxits dels darrers 25 anys.

Entre avui i demà es disputa al pavelló lo salat les proves de pole dance o gimnàstica de barra en el marc dels Worls Sports Games, un jocs esportius mundials que es disputen a Tortosa i Terres de l’Ebre fins demà i dels quals Deltebre n’és una de les subseus.