12 de Desembre de 2019
02:41

Notícies Delta.cat (10/07/19)

2019-09-05T09:00:47+01:0010 de Juliol de 2019|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (10/07/19)
Ràdio Delta 107.6 FM Notícies Delta.cat (10/07/19)

 

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre està realitzant prospeccions al tram final del riu Ebre per determinar la implantació d’una nova espècie invasora: la cloïssa asiàtica. Com el musclo zebra, esta cloïssa és capaç de filtrar 50 litres d’aigua en un dia i La seva presència posa en perill les nàiades autòctones protegides i l’ecosistema fluvial.

Riumar acull esta tarde la jornada del musclo amb un seguit d’activitats destinades a promoure les qualitats gastronòmiques d’este mol•lusc, un dels productes estrella de les badies del Delta. En la jornada es podrà degustar el musclo, cuinat de diferents maneres, i també hi haurà un seguit d’activitats paral•leles, com un taller de jotes i l’actuació del trio de jazz MXM.

Avui tercera jornada del Deltebre Dansa la Carpa de Circ acollirà una sessió de dansa contemporània amb la companyia de Lali Ayguadé, Allen’s Line i The Julien Hamilton Company i Máté Mészáros i OneManVrowd.

L’Ajuntament de Deltebre ha ajornat fins al 2020 l’execució del centre social del Barracot, que s’ha de construir a les antigues escoles de Riumar, a causa del mal estat de l’edifici i que obligarà a fer una intervenció més costosa del que s’havia previst inicialment.

La generalitat destinarà este 2019, un total de 673.680 euros a la lluita contra el mosquit i la mosca negra a través d’un subvenció directa al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE.