12 de Desembre de 2019
02:37

La cloïssa asiàtica, la nova espècie invasora que amenaça l’Ebre

2019-07-10T10:00:51+01:0010 de Juliol de 2019|Societat|

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre està realitzant prospeccions al tram final del riu Ebre per determinar la implantació d’una nova espècie invasora: la cloïssa asiàtica.

Com el musclo zebra, esta cloïssa és capaç de filtrar 50 litres d’aigua en un dia, traient aliment de les espècies autòctones, i té una capacitat de reproducció molt elevada. Està a la llista de les 100 espècies invasores més perilloses del món i La seva presència posa en perill les nàiades autòctones protegides i l’ecosistema fluvial. Curiosament, i com en el cas del caragol maçana, un dels pocs depredadors que se li coneix és el cranc blau.

Les prospeccions, dutes a terme per l’empresa paleoymás han confirmat la presència de la cloïssa a tot el tram final del riu, sobretot en les zones més arenoses després que ara fa dos anys la cloïssa es detectés per primer cop als embassaments de l’Ebre.