13 de Novembre de 2019
13:31

ATENCIÓ: La granota toro, a un pas de l’erradicació

2019-09-13T16:06:38+01:0012 de Juliol de 2019|Societat|

L’èxit del Pla de xoc aplicat pel Parc natural del Delta de l’Ebre contra la granota toro, ha deixat esta espècie invasora a un pas de l’eradicació, un any després que es detectés la seua presència als filtres verds de l’hemidelta esquerre.

Segons avança avui en exclusiva el Setmanari l’Ebre, les mesures preses contra la granota toro, confinament de la zona zero amb el vallat dels filtres verds, la sal·linització de masses d’aigua i la captura d’exemplars, han sigut efectives i en les més de 400 prospeccions que s’han fet durant el 2019 no s’ha trobat cap rastre de l’invasor.

A més totes les proves d’ADN ambiental realitzades a les masses d’aigua han donat negatiu. Cal recordar que al juliol de l’any passat el Parc natural va donar l’alerta de la detecció al Delta per primer cop de la granota toro, una espècie invasora de l’Amèrica del Nord, molt nociva per a la granota autòctona. Els mostrejos fets pels tècnics del parc van arribar a capturar més d’un miler d’exemplars de granota, tant capgrossos com en fase adulta. A hores d’ara es pot dir que les mesures de combat preses han estat efectives, ja que no s’ha trobat cap exemplar més.

Ara bé, el Parc natural es manté prudent i es mantindran les mesures del Pla de xoc fins a la pròxima primavera. Llavors si els mostrejos d’ADN ambiental tornen a ser negatius, es podria donar per eradicada la granota toro. Seria un cas excepcionnal d’èxit en la lluita contra la implantació d’una espècie invasora.

Redacció: L.B.