Després d’aprofitar l’ensopegada del fins ara líder en solitari, el Remolins-Bítem, al camp de la Ventonella disssabte passat (1-0), la Cava es va tornar a emparellar al capdamunt de la taula classificatòria amb els de Bítem, amb divuit punts, després de superar al Santa Bàrbara (3-1).

Aquest diumenge intentaran mantenir el pols per intentar mantenir la situació de colíder o inclús quedar-se en solitari liderant el grup, cas d’una ensopegada dels remolinencs-bitemeros que aquesta jornada juguen a casa davant el filial de l’Amposta a partir de les quatre de la tarda. Per la seva part, els caveros disputaran el seu compromís a domicili, una hora més tard a partir de les cinc de la tarda, al camp d’un Olímpic Móra d’Ebre que després d’un inici de temporada irregular estan situats en la part baixa de la taula, tot i estar a priori entre els favorits de la categoria.

Els de la capital de la Ribera d’Ebre són dotzens classificats amb 8 punts i en les darreres jornades han acumulat dos partits sense guanyar, caent a casa davant la Rapitenca B (0-2) i esgarrapant un empat a la Valleta d’Arnes (2-2) amb gol d’Imanol a falta de set minuts per al final de la confrontació. Per la seva part el conjunt de Narcís Laboria va saber refer-se de l’única derrota encaixada fins ara al camp del líder (2-0) i buscarà la victòria per consolidar les espectatives de ser un dels ferms candidats a l’ascens. El tècnic seguirà comptant amb la baixa del seu davanter centre de referència, Musta, lesionat la primera jornada tot i que ja està encarant la recta final de la seva recuperació i tot apunta que podria ser alta de cara al proper compromís davant el derbi amb la UE Jesús i Maria.

Una categoria que està d’alló més equilibrada, on entre els set primers classificats tan sols hi ha quatre punts. El Batea, tercer classificat amb un punt menys que el Remolins-Bítem i la Cava, rep a un quart de sis de la tarda de diumenge la visita de l’Ametlla de Mar, mentre el quart i cinquè classificats s’enfronten entre ells, el Santa Bàrbara i el Flix, al camp dels planers a partir de dos quarts de cinc de la tarda de diumenge. L’equip revelació de la temporada l’Ebre Escola, sisè classificat en catorze punts, rep dissabte en el derbi de rivalitat local al Jesús Catalònia en un partit que es disputarà després de realitzar la presentació oficial dels equips prevista a partir de dos quarts de cinc de la tarda. L’Aldeana, setè classificat amb els mateixos punts que el conjunt tortosí, avança l’horari habitual dels partits que disputa al camp de la Unió (les 12 del migdia de diumenge) i jugarà contra el coer Sant Jaume d’Enveja a partir de dos quarts de cinc del dissabte, posteriorment a fer la presentació dels equips de futbol base.