ERC ha estat la força més votada a Deltebre en les eleccions generals celebrades ahir 10 de novembre després d’haver obtingut 2.149 vots i un percentatge de vot del 39,87%. La jornada electoral va vindre marcada pel descens de participació, que en el cas de Deltebre es va quedar en el 61,74%, vuit punts per sota respecta a les eleccions del passat 28 d’abril.

Per darrera d’ERC, s’ha situat Junts per Catalunya que li ha pres la segona posició al PSC que va aconseguir ser segona força a l’abril. A Deltebre JXCat ha obtingut 937 vots i el PSC 848, el que representa 344 vots menys que a l’abril. Per darrera del PSC ha quedat En Comú Podem que amb 608 vots ha guanyat suports respecte a l’abril; el PP n’ha obtingut 258 -també més que a les anteriors eleccions- i la CUP, que és la primera vegada que optava a unes eleccions generals ha oconseguit 222 vots. Per últim afegir que VOX ha tingut 203 vots a Deltebre i Ciutadans s’ha quedat amb 88.

Pel que fa als resultats a la circumscripció de Tarragona i les Terres de l’Ebre. ERC ha estat la força més votada amb 98.326 vots i ha obtingut dos escons al Congrès dels Diputats, un d’ells ocupats per la candidata de les Terres de l’Ebre, Norma Pujol. El PSC ha aconseguit sumar un diputat als resultats de l’abril i ha obtingut dos representants al Congrès. finalment també han obtingut representació Junts per Catalunya i el tortosí Ferran Bel ocuparà de nou un escó al Congrès, després que esta passada legislatura no ho pogués fer perquè va cedir el primer lloc de la candidatura a l’empresonat Josep Rull. Finalment, també ha obtingut un representant per Tarragona la candidatura d’En Comú Podem.

Pel que fa al Senat per Tarragona han obtingut representació tres senadors per ERC, entre ells Miquel Aubà, i un pel PSC.