Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (14/11/19)

 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha tancat la campanya de l’arròs amb una producció de 149 milions de quilos a les zones arrosseres del país, el que representa un lleuger descens de l’1,3% respecte l’any passat, però mantenint un important creixement del 23% respecte fa dos anys.
Al delta de l’Ebre, els alts rendiments de les varietats Bomba i JSendra han compensat la menor productivitat d’altres. També la qualitat del producte ha estat excel•lent tot i que l’arròs va patir dificultats en el seu establiment i desenvolupament al principi de la campanya.

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat sol•licitar un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori. Planteja una inversió de 3,5 milions d’euros per al període 2020 – 2023 i la meitat es finançarà amb fons europeus FEDER. El projecte Ebre Bioterritori pretén aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques i s’impulsaran models de negoci sostenibles que potencien el capital humà qualificat.

Esta tarda es farà la sessió inaugural del Curs Dones, Salut i Educació 2019-2020 que enguany arriba a la catorzena edició. Esta primera sessió anirà a càrrec de M. José Sáenz i Inés Ramón que oferiran la conferència ‘El infinito en la palma de tu mano’. L’acte serà a les 18:00 hores a l’Espai Polivalent Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre. Demà divendres es farà una segona sessió del curs Dones, Salut i Educació amb la xerrada ‘La destrucció d’un somni. Repressió i escarni als pobles en períodes de postguerra i dictadura’, a càrrec del Doctor Josep Sánchez Cervelló.

El tècnic de Deltebre Rafa Flores es troba ja a l’Argentina on la selecció espanyola d’atletisme participa dissabte en el Campionat del Món de Curses per Muntanya que es disputarà a la localitat de Villa La Angostura, prop de la serralada de la Patagònia. L’equip espanyol està format per 8 atletes, 4 dones i 4 hòmens.