Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (18/11/19)

 

Nou èxit del tècnic de Deltebre Rafa Flores que forma part del cos tècnic de la selecció espanyola d’atletisme i que este cap de setmana s’ha proclamat campiona del món de Curses per Muntanya al campionat que s’ha disputat a l’Argentina. L’equip masculí va penjar-se la medalla d’or i el femení la plata.

L’strongman de Deltebre, Juan Ferrer, no ha pogut proclamar-se campió de la Lliga Nacional de Força tot i guanyar ahir l’última prova del campionat que es disputava a la població lleonesa de Boñar. Ferrer va imposar-se en tres de les cinc proves i va acabar el campionat empatat a punts amb el líder Roberto Rodríguez, però es va adjudicar el campionat en obtindre més bons resultats en les proves parcials. Malgrat la victòria, no va aconseguir prou punts a la classificació general i Roberto Rodríguez es va proclamar per quart any consecutiu guanyador de la Lliga Nacional de Força. Ferré va adjudicar-se de nou el subcampionat el que li dona accés directe a disputar la Lliga l’any que ve.

Jornada molt negativa per als equips de Deltebre, després de la derrota 2-3 de la Cava davant l’Aldeana i que el Jesús i Maria perdés 2-0 a camp dels Remolins Bítem. A la quarta catalana, el filial de la Cava va sumar una nova derrota per 2 a 4 a Ginestar.

El passat dijous va inaugurar-se la catorzena edició del curs Dones, Salut i Educació que enguany compta amb un total tretze sessions, amb una xerrada mensual des d’ara i fins a la tardor del 2020. Al curs s’hi han inscrit més de 50 alumnes, consta de 24 hores lectives i hi participaran ponents com l’ex-vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya i actual secretaria general de l’ACM, Joana Ortega, la Premi Nacional de Periodisme, Rosa Maria Calaf.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) assegura que ha aconseguit contenir l’avanç del caragol poma aigües amunt de Tortosa. L’organisme ha finalitzat aquest mes d’octubre la campanya de control de la plaga prevista per aquest 2019, que va començar el passat mes de maig. Segons es desprèn d’aquestes actuacions, el control sobre la pesca, amb la prohibició d’utilitzar esquers vius, però, sobretot, la barrera de ribera situada als ponts del Mil•lenari i del ferrocarril a Tortosa, així com l’eliminació de vegetació terrestre i aquàtica han contribuït decisivament a frenar-lo.