Accidentat partit el que es va poder viure diumenge al municipal del Camp Nou de Deltebre i que va agreujar la crisi de resultats que està atravessant el CD la Cava que fa un mes que no guanya i veu com els llocs de privilegi cada cop están més lluny (el Batea, que és el líder, es troba ja a deu punts respecte al conjunt blanc-i-blau). El partit va tenir un trist protagonista: l’àrbitre. Es va veure obligat a treure fins a 17 targetes grogues i tres rojes, dos per als locals i una per als visitants.

Ben aviat s’avaçanva al marcador el conjunt aldeà, en la primera aproximació clara als dominis de Figo. Fruit d’un mal refús defensiu, la pilota li caia a Mikael a la frontal i no s’ho pensava dos cops connectant una rematada tal com li caia l’esfèric entrant com un obús ajustat a la base del pal esquerre de la porteria cavera, sense que el porter podés fer res per evitar-ho. Un gol on els locals van reclamar fora de joc posicional de Villarroya, que es trobava en la trajectòria de la pilota i tapava la visió del porter.

La reacció però va ser immediata. Lluny d’enfonsar-se la Cava es va sobreposar i després d’un nou atac aldeà amb una rematada que es perdia per molt poc al costat del pal a càrrec de Thomas, una combinació entre Musta i Smail a la punta esquerra de l’àrea, acabava en una centrada per a Musta que refusaven a córner els defensors aldeans. Del córner venia el gol de l’empat. La pilota li arribava a Musta al carril esquerre de l’àrea des d’on ficava una centrada potent al segon pal on Musta al costat del pal enviava la pilota al fons de la xarxa. El partit continuava igualat de forces i Moha de cap tenia una oportunitat per fer el segon i capgirar el resultat, tot i que aturava Auré sense problemes. Als vint minuts, una topada fortuïtat a l’interior de l’àrea entre l’aldeà Kazu i el local Youness va acabar amb el jugador visitant estés a terra amb el septe nassal trencat. Les protestes aldeanes demanaven que el jugador blanc-i-blau l’havia agredit amb el colze. El partit seguia incert, sense un dominador clar. En la següent aproximació a les àrees, la pilota acabava al pal. Falta penjada des de tres quarts de camp cap al segon pal on Robert López ja advertia del seu perill, i connectava una rematada creuada que petava al ferro dret de la porteria de Figo. A la mitja hora de joc, una nova topada entre Musta i Samper, en intentar rematar amb el cap una pilota dividida, va acabar amb el jugador aldeà a la infermeria. La topada li va produir un tall que va requerir de quatre punts de sutura, havent de ser evacuats tots dos jugadors en ambulància a un centre sanitari. Segon canvi forçat per lesió a les files del conjunt visitant. La Cava va tornar a tenir l’oportunitat d’avançar-se abans del descans. Arran d’un servei de banda, una bona triangulació entre Musta, Bouj i Smayl va acabar amb una rematada d’aquest últim des de la frontal que trobava la resposta d’Auré que desviava a córner. Abans de finalitzar el primer temps, una pilota aèria dividida entre el visitant Robert i el local Raimon, va suposar l’expulsió del jugador cavero que ja tenia una groga. Després d’aquesta acció, es xiulava el final d’un primer temps combuls.

En la primera acció atacant de la represa, Smayl va tindre el gol a tocar. Servei de falta de Moisés, que veia com li guanyava el davanter local la partida al seu defensor, però la rematada creuada trobava la interposició d’Auré que aturava provindecialment el que podia haver estat el 2-1. Tot i la inferioritat dels de Narcís Laboria, el partit seguia altern, i els aldeans van tindre una bona oportunitat amb una jugada que Thomas rematava massa alt. Era el preludi del gol. Nova cavalcada per la dreta de Thomas que ficava una centrada medida cap al punt de penal on Robert López entrant del darrera, connectava una rematada inapelable pel mateix escaire. El gol li feia mal a la Cava. De nou, un omnipresent Thomas centrava cap a Robert, però la pilota acabava al pal. Vuit minuts després del gol que tornava a avançar als de Bartolo Meca al marcador, una nova internada de Thomas en velocitat li permetia ficar la pilota al segon pal on Robert afusellava el que semblava la sentència a falta d’un quart per al final. Però no obstant, els locals no es donaven per vençuts i arran d’un servei de falta que sacaven ràpidament per a l’internada de Musta que li servia el gol en safata a Carles Favà. Un gol que va desencadenar una trifulca monumental i on l’àrbitre va perdre els papers per complert. Ho saldava, amb tres grogues. Dos d’elles li costaven les expulsions del local Musta i el visitant Robert López. En aquesta batussa, el jugador blanc-i-blau Moisés agredia a un Lluc Pepiol, que tenia que haver vist el camí de vestidors i el col·legiat tan sols li mostrava groga.

Amb el partit trencat, primer els aldeans tenien l’opció de finiquitar el duel quan Villarroya gaudia d’una rematada a l’interior de la gran que no va sorprendre a Figo. La rèplica la donava Smayl, amb una rematada des de la frontal que sortia fregant la base del pal esquerre amb Auré batut. En temps afegit, de nou el porter local evitava el quart amb una potent rematada de Jonathan López que controlava en dos temps.

Tocarà refer-se i tot i les expulsions de Raimon i Musta, que tindran que complir un partit de sanció, els de Narcís Laboria es desplaçaran en la propera jornada al camp del Corbera d’Ebre, un dels equips que està passant per problemes en aquest inici de campionat on tan sols ha guanyat dos partits i ja ha canviat d’entrenador. Els caveros miraran de retrobar-se amb la victòria un mes després i recuperar les opcions de mantenir-se a la part capdavantera del grup, en un partit que es disputarà diumenge la tarda. Per la seva part, l’Aldeana, sense el seu home-gol Robert López, rebrà al Flix diumenge a les 12 del migdia. Els aldeans es refeien de l’ensopegada davant l’Arnes de la setmana passada i ara rebran al conjunt riberenc que atravessa el moment més complicat de la temporada, després d’encadenar tres jornades consecutives sense guanyar amb dos derrotes i un empat.

(Foto: UE Aldeana)