L’Ajuntament de Deltebre ha decidit suspendre les classes durant tota la jornada escolar d’este dimarts per fer front a les conseqüències del temporal Glòria que des d’ahir assota la costa de l’Ebre amb pluja, vents de llevant superiors al 90 quilòmetres per hora i onades de més de 5 metres.

Més enllà de les greus afectacions a la línia de costa, el temporal ha provocat la caiguda d’arbres a la via pública i també problemes amb el cablejat elèctric i pals de llum. A l’escola l’Assumpció, per exemple, el fort vent ha partit un dels dos pins de gran alçada que hi ha a l’entrada de l’escola.

El temporal que s’espera que continue durant tot el dia d’avui tindrà conseqüències devastadores per a la costa del Delta i, sobretot als punts més fràgils de la platja de Deltebre. Ahir a la tarda, el mar ja havia inundat tot el accessos a la platja de la Marquesa i l’embat del mar va afectar greument la zona de la bomba de Pal. A més, l’aigua del mar havia inundat el camps propers a la bassa de l’arena i es creu que durant la nit, quan el temporal s’ha endurit encara més, haja pogut tenir també afectacions greus a la zona del Nen Perdut on l’Ajuntament havia preparat un cordó de sorra per intentar aturar la força del mar.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler ha informat que avui es començarà ja a avaluar els danys.

Les fortes onades, algunes de les quals amb una alçada superior als cinc metres, van provocar ahir estralls a altres zones vulnerables del Delta com la barra del Trabucador que va quedar totalment inundada i també l’Illa de Buda amb el trencament de la barra litoral i l’entrada d’aigua del mar a la llacuna.

El temporal també té afectacions greus en poblacions com l’Ampolla o l’Ametlla de Mar, ja que la força del mar ha esborrat les platges i els pescadors temen per les conseqüències que pot tindre el temporal sobre les embarcacions, ja que la força de les onades va superar ahir els dics de recer dels ports.

La previsió per avui és que el temporal continuarà amb força amb vent fort de llevant i precipitacions abundants que poden superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores.