20 de setembre de 2020
21:25

Notícies Delta.cat (22/01/20)

2020-09-20T10:33:13+02:0022 de gener de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (22/01/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (22/01/20)

 

L’Ajuntament de Deltebre estudia demanar la declaració de zona catastròfica després que el pas del temporal Glòria haja deixat una situació devastadora al municipi, sobretot a la costa. La primera avaluació de danys feta ahir és de 3.000 hectàrees de terreny inundades per aigua del mar, amb punts de penetració de fins a 3 quilòmetres terra endins. La zona de costa més afectada és la compresa entre la Marquesa i Riumar on s’han evidenciat encara més els efectes de la regressió. El temporal ha causat nombrosos danys material en camins municipals, en infraestructures de reg i també ha causat l’enfonsament de muscleres. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, assegura que la situació és dramàtica.

Tot i que la previsió és que avui el temporal vaja a menys, s’ha suspès la jornada escolar i estaran tancats equipaments municipals com ara el centre Esportiu del Delta, la Biblioteca, l’Escola de Música i l’Escola Bressol.

Ahir es va reunir d’urgència la Taula de Consens del Delta posant de manifest la gravetat dels efectes del temporal al litoral del Delta, ja que un terç de l’hemidelta nord ha estat inundat pel mar i l’illa de Buda ha quedat tota sencera sota l’aigua.

Segons dades del servei meteorològic de Catalunya entre dilluns i dimarts s’han acumulat prop de 200 litres per metre quadrat a Deltebre, el que va provocar ahir greus problemes per inundació a les parts més fondes del municipi pròximes al desaigüe del Préstamo i també en altres punt on la xarxa de pluvials va quedar col•lapsada per la gran quantitat de pluja acumulada. A més un tall de subministrament elèctric va deixar ahir un 70% de la població de Deltebre sense llum, almenys durant 7 hores.