19 de setembre de 2020
11:41

El mar inunda una tercera part dels arrossars de l’hemidelta esquerre de l’Ebre i tota l’illa de Buda

2020-01-22T17:12:46+01:0022 de gener de 2020|Societat|

Una tercera part dels arrossars de l’hemidelta nord de l’Ebre –més de 3.000 hectàrees- es troben inundades sota el mar, com també la pràctica totalitat de l’illa de Buda. La llevantada “perfecta”, com així l’ha qualificat el vicepresident de la Comunitat de Regants de l’Esquerra i portaveu de la Taula de Consens pel Delta, Xavi Curto, torna a posar en evidència la fragilitat de l’espai natural i la necessitat de mesures urgents, segons ha reclamat. La inundació dels arrossars amb aigua salada, recorden, condicionarà també seriosament la pròxima collita. Els alcaldes de la zona parlen de situació “dramàtica” i estudien demanar la declaració de zona catastròfica.

Encara no es pot arribar als punts del Delta més afectats. Quan això sigui possible, el nombre d’hectàrees afectades podria incrementar considerablement. De moment, l’aigua salada ha arribat fins a tres quilòmetres terra endins. “El mar penetra costa cap a dins, la pluja està acumulant aigua i els únics sistemes de drenatge que tenim, les bombes, estan paralitzades per la situació”, ha relatat el mateix Curto.