El jurat de dansa dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques homenatjarà amb una menció especial a Deltebre Dansa pels 15 anys del festival. La XXII gala dels premis se celebrarà el 23 de març a la sala Villarroel de Barcelona i la presentaran els periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí, i l’obrirà l’artista Glòria Ribera.

L’espectacle “Mirage de Hodworks”, de la companyia hongaresa d’Adrienn Hód, considerada una de les veus més importants dins de l’escena de la dansa contemporània, que es va representar en la última edició del Festival, està nominada en la categoria d’Espectacle Internacional.

Durant la gala s’entregaran altres premis especials: el guardó honorífic Gonzalo Pérez de Olaguer a Hermann Bonnín, que rebrà el reconeixement per la seva trajectòria professional; el premi a la Sala recaurà en l’Antic Teatre per la seva aposta per l’experimentació en les arts escèniques contemporànies. El nou premi d’aquesta edició, el Premi Maria José Ragué a iniciatives escèniques amb reivindicacions feministes, serà pel Projecte Vaca, associació de llarga trajectòria i història al nostre país.

Recomana, organitzadora dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).

Recomana, associació organitzadora dels Premis de la Crítica, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.

Deltebre Dansa

Deltebre Dansa és un gran festival internacional dedicat a les Arts Escèniques —la dansa i circ contemporanis, principalment— creat i organitzat per la companyia d’arts escèniques de ROPA / Roberto Olivan Performing Arts amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC), el Ministerio de Cultura y Deporte (INAEM), l’Ajuntament de Deltebre, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Aquest projecte anual, que enguany celebra la seva 16a edició, esdevé un punt de trobada artístic on centenars d’estudiants de dansa de centres de referència d’arreu del món i professionals del sector es reuneixen per aprofundir en la seva formació i promocionar els seus treballs establint xarxes de col·laboració. Amb el Delta de l’Ebre com a escenari, el Deltebre Dansa també es converteix en un espai on acudeixen anualment milers de persones que volen gaudir d’una oferta d’espectacles d’avantguarda i qualitat.

El 2019, el Deltebre Dansa va ser reconegut com a referent internacional de les Arts Escèniques per l’Associació Europea de Festivals, entitat que ens atorga, des del 2015, el Segell EFFE d’excel·lència.