5 de juny de 2020
21:28

El COI ajorna el Jocs Olímpics definitivament, fins l’estiu del 2021

2020-03-24T17:40:30+01:0024 de març de 2020|Esports|

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha confirmat avui que ha demanat al Comité Olímpic Internacional (COI) l’ajornament per un any dels pròxims Jocs Olímpics de Tòquio, que havien de començar el 24 de juliol vinent. El mateix Abe ha fet públic que el COI ha acceptat la seva petició.

Així ho van decidir el primer ministre japonés, Shinzo Abe, i el president del COI, Thomas Bach, en una conversa telefònica que van mantindre hui, en la qual van estar presents altres representants de les autoritats esportives i polítiques del Japó.

En les actuals circumstàncies, i basant-nos en les dades de l’Organització Mundial de la Salut, el president del COI i el primer ministre del Japó concloem que els JJOO de la XXXII Olimpíada a Tòquio han de ser canviats a una data més enllà de 2020, però no posterior a l’estiu de 2021“, va destacar el comunicat del COI, en el qual ha confirmat l’ajornament.

Bach i Abe van subratllar en la seua conversa que “els JJOO de Tòquio han de ser un far d’esperança per al món en aquests temps problemàtics”, per la qual cosa la flama olímpica, que va arribar des d’Olímpia (Grècia) a terres nipones la setmana passada, es mantindrà al Japó enguany per a simbolitzar així “la llum al final del túnel“.

Per tant, la remera ampostina Aina Cid, que tenia el passaport assegurat per a la cita olímpica juntament a la seva companya Virgina Díaz, o l’atleta Llorenç Sales entre molts d’altres, tindràn que esperar.