Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (24/03/20)

 

El Servei d’Atenció telefònic que l’Ajuntament de Deltebre va posar en marxa en motiu de la crisi del coronavirus per donar cobertura als col•lectius de risc i a les persones amb patologies ha atés prop d’una setantena de trucades durant la primera setmana de funcionament. En concret, fins ahir dilluns s’havien atès 66 consultes via telèfon i WhatsApp al número 638 826 439, habilitat per a esta finalitat.

Els pescadors de la Confraria Sant Joan de Deltebre han decidit no sortir tots els dies a la mar mentre dure l’estat d’alarma pel coronavirus, ja que la caiguda del preu de venta del peix no els hi compensa. A més, dilluns passat els pescadors van posar també punt i final a la temporada de l’angula de manera precipitada i una setmana abans que acabés la campanya oficialment.

El Col•legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona i l’Ebre ha iniciat una campanya de recollida de mascaretes, guanys, gels desinfectants o bates entre els negocis que han hagut de tancar per la crisi sanitària de la covid-19. La crida a fer aportacions es dirigeix sobretot a dentistes, podòlegs, pintors, esteticistes, veterinaris, laboratoris químics o indústries agroalimentàries, entre d’altres.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha hagut de fer una crida a la població per a què no utilitzen la via Verda per a anar passejar, ja que malgrat el confinament, els comptadors instal•lats a la via seguixen registrant desenes d’usuaris cada dia.