11 de juliol de 2020
19:13

Notícies Delta.cat (26/03/20)

2020-07-11T05:31:42+02:0026 de març de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (26/03/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (26/03/20)

 

El govern municipal de Deltebre ha decidit suspendre l’edició d’enguany de la fira gastronòmica Mescla i de Deltafira. Davant la situació d’incertesa per la crisi sanitària del Covid 19, que impedeixen treballar amb normalitat la preparació i organització de la fira, la Junta de govern Local de Deltebre ha decidit no celebrar l’edició d’enguany, prevista per al cap de setmana del 22 al 24 de maig.

Davant la previsió de creixement de casos de coronavirus, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha reorganitzat tota l’atenció hospitalària repartint el flux assistencial entre els 5 hospitals que actualment hi ha al territori. El pla de contingència ha definit dos circuits per diferenciar usuaris amb sospita de Covid-19 dels que no en tenen.

A partir de demà es reorganitzarà també tota l’atenció primària del territori que quedarà concentrada en només 12 CAP. A la comarca del Baix Ebre, se’n mantindrà oberts 5: el del Temple i el del Baix Ebre de Tortosa, al CAP de l’Aldea, al CAP Deltebre i al CAP de l’Ametlla de Mar. Els Punts d’Atenció Continuada –oberts les 24 hores- seran al CAP de l’Aldea, CAP Deltebre i CAP Temple, deixant d’estar operatius tota la resta. Amb aquesta reordenació s’incrementaran els dispositius d’atenció domiciliària a tot el territori.

Amb el confinament domiciliari, totes les entitats esportives del municipi han hagut de cessar la seua activitat i són moltes les que animen als seus esportistes a entrenar des de casa. És el cas de l’Escola de futbol Delta de l’Ebre que ha posat en marxa la publicació Escola Activa a través de la qual faran arribar, dos o tres cops per setmana, informació sobre el club i consells d’hàbits saludables i d’exercicis per fer a casa.

La Diputació de Tarragona destinarà 22 milions d’euros a garantir la liquiditat dels consistoris i mantenir l’activitat de les empreses proveïdores . Segons informa la institució, tot i que ha aturat provisionalment el cobrament d’impostos a través de BASE, aquesta setmana està previst el pagament d’una bestreta per valor de 22 MEUR als ajuntaments.