5 de juny de 2020
21:26

La FCF presenta un ERTO per causes de força major a partir de l’1 d’abril

2020-05-02T18:00:10+02:0028 de març de 2020|Esports|

La Federació Catalana de Futbol comunica que ha presentat davant l’autoritat laboral un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes de força major a partir del pròxim 1 d’abril, davant la proclamació de l’estat d’alarma i les mesures extraordinàries en matèria de salut pública adoptades per la crisi de la COVID-19. Aquesta sol·licitud s’ha realitzat pel cessament forçós de l’activitat, després de la suspensió de totes les competicions, i en quedar prohibida la pràctica esportiva en camps i pavellons mentre duri aquest episodi.

L’expedient afecta les catorze delegacions i comporta la suspensió del contracte de treball de 169 treballadors de l’estructura federativa, i la reducció de jornada al 25% d’un total de 17 treballadors, amb la finalitat de mantenir uns serveis mínims d’atenció al públic, que es comunicaran properament.

Addicionalment, s’ha pres la decisió de suspendre tots els pagaments a professionals externs i als proveïdors no essencials fins que es recuperi la situació de normalitat.

Aquestes mesures, de caràcter temporal mentre duri l’estat d’alarma, s’han adoptat seguint criteris de proporcionalitat i d’igualtat, amb l’únic ànim de garantir la viabilitat de l’entitat i de tots els seus llocs de treball, davant la caiguda d’ingressos derivada de la paràlisi dels campionats oficials.

Així mateix, l’FCF manifesta la seva voluntat de tornar a reprendre l’activitat habitual tan bon punt les autoritats ho permetin i desitja a tots els afiliats que hagin pogut resultar contagiats per la malaltia de la COVID-19 una molt ràpida recuperació.