El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) han creat equips de suport per prestar serveis d’atenció a les persones en situació de dependència a les residències d’atenció a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental, així com en els serveis d’ajuda a domicili, que tenen més dificultat i limitacions per donar resposta a l’impacte de la COVID-19.

A dia d’avui ja hi ha 70 auxiliars d’atenció a les persones en situació de dependència a punt per ser contratats i començar a treballar per reforçar els centres amb dèficit de personal com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19 i es preveu que se’n incorporaran més.

Aquests 70 primers professionals s’afegeixen als 83 que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha posat com a reforç per a 22 residències a través dels Serveis d’Atenció Domiciliària aquesta setmana.

Aquesta és una prioritat d’aquest Departament. El reforç de professionals és molt important per avançar i ser més eficients en donar resposta a les residències que d’un dia per l’altra perden professionals que han de quedar-se confinats casa i tenen dificultats per mantenir l’atenció a la gent gran”, explica el conseller. El Homrani també ha afegit que “és imprescindible fer un reconeixement als professionals de l’àmbit social que estan al peu del canó i fent front a aquesta epidèmia i que, sovint, no tenen el reconeixement que es mereixen”.

De fet, tant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) fan una crida a tots aquells professionals d’atenció a gent gran que vulguin treballar en la resposta a aquesta crisi que s’apuntin a la borsa de treball que s’ha obert. Totes les persones que vulguin treballar en residències i centres d’atenció a la gent gran, i que ara són més necessaris que mai tenen habilitat un formulari d’inscripció a la web del Consorci Salut i Social de Catalunya (enllaç web).

A aquelles persones amb vocació per la gent gran que vulguin treballar però no tinguin experiència prèvia en el sector, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Unió Consorci Formació (UCF) els hi ofereixen una formació on-line perquè s’incorporin amb els coneixements adients per treballar en aquest moment d’emergència sanitària. I, per suposat, tots els professionals que s’uneixen a aquestes tasques comptaran amb els equips de protecció i totes les garanties per poder fer la feina amb total seguretat.

El col·lectiu de gent gran és el més colpejat per aquesta crisi sanitària i els professionals que treballen amb ells també estan patint contagis. Per això, necessitem persones per ajudar-nos en la cura d’aquells que ara més ho necessiten” ha explicat el director general del CSC, José Augusto García Navarro, qui ha assegurat que “des del CSC estem treballant intensament i posant totes les eines que calen per aquelles persones que vulguin ajudar-nos en aquesta atenció a la gent gran”.

L’objectiu principal de la creació d’aquests equips és poder donar una resposta més àgil a les residències amb dèficits de personal com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19. Però, a més, aquesta convocatòria aporta també una oportunitat a aquelles persones que hagin pogut perdre la feina com a efecte de la crisi del coronavirus.