5 de juny de 2020
20:50

Notícies Delta.Cat (02/04/20)

2020-06-05T16:30:41+02:002 d'abril de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.Cat (02/04/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.Cat (02/04/20)

 

El temporal de llevant que ha colpejat amb força la costa de l’Ebre, sobretot durant el dia d’ahir, ha tornat a castigar el litoral del delta de l’Ebre ja fortament debilitat per la tempesta Glòria del passat mes de gener. En el cas de Deltebre, l’impacte més fort l’ha rebut la platja de Riumar ja que les onades han arribat fins a les passarel·les de fusta que travessen la platja engolint-se les desenes de metres de platja d’arena que separaven les passarel·les de l’aigua.
Per sort, el cordó dunar aixecat en el tram litoral entre la Marquesa i el Nen Perdut, han fet la funció de pantalla i contenció que s’esperava i que ja ha suportat dos temporals en poques setmanes. Davant la situació, Deltebre demana “urgència” en reparar la costa per a poder reactivar l’economia i el sector turístic després de la crisis de la Covid 19.

El temporal de llevant va vindre acompanyat de fortes precipitacions, que van obligar a desallotjar dos veïns de Deltebre, un d’ells pel desbordament del desaigüe del Préstamo que transcórrer per l’interior del nucli urbà de Deltebre en paral·lel a la carretera TV3454. Una de les persones desallotjades va haver de ser acollida per la parròquia de Sant Miquel de la Cava.

La coordinació territorial de joventut ha posat a disposició de l’alarma sanitària pel coronavirus les 70 places dels albergs de Deltebre i Poblenou del Delta per si calgués acollir infants i jóvens d’entre 6 i 17 anys que no poden ser atesos pels seus familiars per haver contret la covid 19 i trobar-se en ingrés hospitalari o en aïllament. A les Terres de l’Ebre no ha calgut de moment activar este recurs, al camp de Tarragona, en canvi, ja s’ha habilitat l’alberg d’Altafulla per a esta finalitat.

Les Terres de l’Ebre han superat ja el centenar positius per coronavirus, després que ahir la Regió Sanitària confirmés 6 nous positius ,i la xifra de positius acumulats arriba ja als 103. Actualment hi ha 33 hospitalitzats, vuit dels quals a l’UCI.

La crisi del coronavirus ha començat a disparar l’atur a les comarques de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. Segons les dades de l’atur del mes de març i que encara no comptabilitzen el gruix d’ERTO presentats per la crisi de la covid-19, el mes passat el nombre d’aturats va créixer en 2.947 persones, el que representa un 6,07% més respecte al mes anterior.